Lazić: Panatinaikos je veliki izazov

Zvezda na turniru u Bugarskoj

Lazić: Panatinaikos je veliki izazov

Košarka -
U Sofiji nas očekuje veoma kvalitetan turnir. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku - rekao je Lazić

Košarkaši Crvene zvezde Beograd će u petak i subotu učestvovati na međunarodnom turniru u Sofiji. Pored domaćina Lukoila, na turniru u glavnom gradu Bugarske učestvuju Barselona i Panatinaikos, koji će biti prvi protivnik crveno-belih.

Prvu utakmicu Zvezda igra u petak, od 17.30 časova, dok se od 19.30 sastaju Lukoil i Barselona. U subotu se igraju mečevi za plasman (za treće mesto u 16, finale u 18 sati).

Put Sofije krenulo je 13 igrača, u Beogradu su ostali Branko Lazić, koji ima povredu stopala i Andreja Milutinović. Ekspedicija crveno-belih jača je za tim menadžera Nebojšu Ilića koji se po završetku obaveza u reprezentaciji odmah priključio ekipi.

Crveno-beli su se u veoma lepom svetlu prikazali na turniru Hotel CITY CODE i osokoljeni idu na megdan višetsrukom šampionu Evrope, Panatinaikosu:

"Turnir Mega Vizure je bio jači nego što se očekivalo. Imali smo dobru šansu da isprobamo ono što smo uvežbavali do sada. Postoji dosta prostora za napredak i poprvaljanje detalja u fazi odbrane i napada. Ali, ono što je sigurno zadovoljilo je da smo pokazali karakter pobednika na svim utakmicama", sumirao je utiske trener crveno-belih Milivoje Lazić i potom nastavio sa analizom dosadašnjeg dela priprema.

"Prošli smo najteži deo uključujući bazični deo na Zlatiboru i rad u Beogradu. U međuvremenu smo odigrali šest, uslovno rečeno, jako teških utakmica jer intezitet treninga u tom periodu nismo smanjivali pa je umor bio naš dodatni problem".

O očekivanjima za turnir u Sofiji, Lazić je rekao:

"Odradili smo poslednji udarni mikrociklus treninga i posle tako napornog rada idemo u Bugarsku. U Sofiji nas očekuje veoma kvalitetan turnir. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Protiv Panatinaikosa nam je prevashodno zadatak da ostavimo srce na terenu, da pokušamo da sprovedemo našu filozofiju igre u što je moguće većoj meri i ako nam se ukaže prilika zabeležimo pobedu protiv tako renomiranog rivala. Turnir je zaista veoma jak, biće nam odlično merilo da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na najbolje evropske timove", konstatovao je Lazić.

Po povratku iz Bugarske Zvezda će odigrati još dva kontrolna meča koja će po rečima trenera Lazića biti isključivo iskorišćena za završno uigravanje i poslednju proveru igrača pred početak sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track