FMP NA TEŠKOM GOSTOVANJU Trener Stefanović: Pobeda Budućnosti dokaz koliko su dobri!
Foto: FMP

ABA LIGA

FMP NA TEŠKOM GOSTOVANJU Trener Stefanović: Pobeda Budućnosti dokaz koliko su dobri!

Košarka -

Košarkaši FMP Meridiana u 16. kolu ABA lige gostuju Splitu, nakon što su se vratili na pobednički kolosek u velikom stilu.

FMP je u 15. kolu na domaćem terenu pružio izvanrednu partiju i savladao Borac iz Čačka rezultatom 107:81.

Naredni izazov neće biti nimalo lak jer ekipa Splita ima tradicionalno neugodan domaći teren, a nedavna pojačanja u rosteru rezultovala su i velikim pobedama.

Svakako se izdvaja ona nad ekipom Budućnosti pre samo dva kola.

FMP Meridian sa druge strane ima seriju izrazito teških utakmica ispred sebe. Biće to dodatan motiv za "Pantere" da uprkos određenim kadrovskim problemima probaju da ostvare pobedu na teškom gostovanju. Biranim rečima o narednom rivalu govorio je trener ekipe iz Železnika, Nenad Stefanović. ‘’Igramo sa ekipom koja u poslednjih mesec dana igra jako dobru košarku. Potvrda toga je i pobeda protiv Budućnosti na domaćem terenu i jako dobra utakmica koju su odigrali u Ljubljani. Definitivno jedan tim koji sa ovim rosterom trenutnim kada su komplentni ja lično ne vidim kao kandidate za ispadanje već kandidata za plej-of. Domaći teren standardno težak i jedan organizovan tim koji u svakom momentu zna šta radi. Što se nas tiče teško gostovanje, posle toga imamo još teže mečeve koji slede tako da ćemo probati da damo sve od sebe u onim osnovnim delovima, što se tiče energije da osete mladi igrači kojih će sutra biti dosta, atmosferu u Splitu i da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu’’, rekao je Stefanović.

Nenad Stefanović
foto: Starsport

Prvotimac FMP-a Bo Bič je potvrdio veoma dobru form una poslednjoj utakmici, a sada je govorio o narednoj utakmici: ‘’Gostovanje Splitu je veoma teško. Oni su veoma talentovana ekipa koja je sposobna da postiže poene na različite načine. Moramo od početka da budemo agresivni u odbrani, kontrolišemo skok da bismo stigli do poena iz tranzicije koje mi uvek tražimo’’, rekao je Bič.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track