OBRADOVIĆ PRED ŽALGIRIS: Mnogo bolje igraju na domaćem terenu
Foto: @starsport

EVROLIGA

OBRADOVIĆ PRED ŽALGIRIS: Mnogo bolje igraju na domaćem terenu

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred duel sa Žalgirisom da je litvanska ekipa "mnogo bolje igra" na svom terenu nego u gostima.

Partizan će u petak u Kaunusu igrati protiv Žalgirisa, u meču 23. kola Evrolige.

"Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu. Procenti šuta su im skoro za 10 procenata veći nego u gostima, takođe i broj skokova. Igraju sa visokom postavom, igraju sa igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na donjem postu", rekao je Obradović, a preneo klub.

Obradović je rekao i da pored velikog broja povreda Žalgiris ima veliki broj kvalitetinih igrača, a posebno je izdvojio Šmitsa, Ulanovasa i Lekavičijusa.

"Uz probleme koje su imali sa povredama oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na razlitičim pozicijama. O tome razmišljamo u pripremi utakmice", dodao je on.

Matijas Lesor
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je trenutno na 10. mestu na tabeli sa skorom od 11 pobeda i 11 poraza.

"Biće to teška utakmica. Igraju kod kuće i tamo su drugačiji tim u odnosu na gostovanja. Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu. Ključna utakmica", rekao je centar Partizana Matijas Lesor.

Lesor je dodao i ekipa "trenutno igra dobro i ima dobru energiju i fokus", i dodao da bez toga "nema velikih pobeda".

Meč između Partizana i Žalgirisa na programu je sutra od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track