FMP SA NOVIM AMERIKANCEM ČEKA SLOVENCE: Cedevita Olimpija stiže u Železnik
Foto: Starsport

ABA liga

FMP SA NOVIM AMERIKANCEM ČEKA SLOVENCE: Cedevita Olimpija stiže u Železnik

Košarka -

FMP SoccerBet nastavlja seriju izrazito teških utakmica. Nakon dva poraza protiv Crvene zvezde i Budućnosti u Podgorici, ekipi sledi povratak na domaći teren.

Panteri će dočekati Cedevita Olimpiju u subotu od 19 časova, a u taj meč ulaze sa novim plejmejkerom.

Čarli Mur je novi organizator igre.

Dosadašnji prvotimac belgijske ekipe Belfius Mons potpisao je jednoipogodišnji ugovor i staviće se na raspolaganje treneru Nenadu Stefanoviću za predstojeće utakmice ABA lige i Kupa Radivoja Koraća. Mur je koledž karijeru završio na Univerzitetu Majami i profilisao se kao sjajan defanzivac sa čak dve ukradene lopte po utakmici.

Nastupao je u Letnjoj Ligi za Detroit Pistonse, a potom seniorsku karijeru započeo u već pomenutom Belfius Monsu. On je u BNXT ligi (regionalna liga koja okuplja timove iz Holandije i Belgije) beležio prosečno 16.6 poena, uz 5.1 asistenciju, 1.9 skokova i 1.5 ukradenu loptu. Posebno imponuje šut za tri poena pošto je imao procenat od čak 45.5 odsto.

Trener Nenad Stefanović govorio je o situaciji u ekipi, narednom protivniku i značaju utakmice:

"Očekuje nas, verujem, kao i uvek do sada veoma interesantan meč protiv ekipe Cedevite Olimpije. Naš naredni protivnik je popunjen na svim pozicijama, izuzetna napadačka ekipa i kada su kompletni jako su dobar tim. Mi smo u delikatnoj situaciji, možda smo mislili da ćemo se brže prilagoditi nakon skoro celog dobrog poluvremena u Podgorici, ali je usledio pad koji ne sme da se ponavlja. Apsolutni fokus je na tome da su to stvari koje ne smeju da nam se dešavaju i očekujem reakciju moje ekipe na parketu. Pozivam publiku da dođe u što većem broju jer ko god pogleda tabelu videće koliko je ova utakmica važna", rekao je Stefanović.

Jedan od onih koji će voditi možda i odlučujuće bitke pod košem sa daleko iskusnijim Alenom Omićem i odličnim Karlom Matkovićem je Ebuka Izundu. On pamti sjajan nastup Pantera u Ljubljani kada je FMP SoccerBet trijumfovao rezultatom 90:85, ali je svestan da sledi totalno drugačija utakmica:

"Očekujem veoma tešku utakmicu pre svega jer su oni jako motivisani da se osvete za utakmicu u Ljubljani. Sjajan su tim, imaju po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Imaju i sjajne individualce poput Jogija Ferela, Alena Omića… Mi moramo da budemo na 100 odsto svih 40 minuta ako želimo da pobedimo, a sigurno da želimo da odigramo što bolje na domaćem terenu i pred našom publikom", rekao je Izundu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track