Duda: Nismo mi za moderan basket!

U ovom grmu leži zec

Duda: Nismo mi za moderan basket!

Košarka -
Tanka klupa i nedostatak onih koji igraju savremenu košarku najveći su problem ove selekcije, kaže selektor košarkaša Srbije

Nemoćni smo.Selektor Srbije Dušan Ivković priznao je da su njegovi izabranici igrali veoma slabo tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Duda tvrdi da „orlovi“ trenutno ne mogu da se takmiče s najboljim selekcijama na planeti jer zbog malog broja fizički dominantnih igrača, zasad, nemamo mesto u modernoj košarci.Po Dudinom mišljenju, razlozi za katastrofalne igre u kvalifikacijama leže i u velikom broju otkaza, povreda, kao i u tankoj klupi, ali nikako u očajnim međuljudskim odnosima, o kojima srpska čaršija bruji.- Međuljudski odnosi u nacionalnom timu su fenomenalni. Možda vi znate neke stvari bolje od mene, ali ja sam ubeđen da je unutar ekipe sve u redu - rekao je Ivković i dodao:- Slabo smo igrali ove kvalifikacije, radio sam loše, ali imamo godinu dana da ispravimo nedostatke i pokušamo da napravimo dobar rezultat u Sloveniji. Oscilacije u igri dešavale su se čim Teodosić nije bio na terenu jer Rašić i Tepić nisu mogli da nadomeste njegov izostanak. Jednostavno, nemamo osnovne fizičke predispozicije da bismo igrali savremenu, agresivnu košarku. Nekad smo se poredili s Rusima i Amerikancima.Posle tri godine bez dana odmora Dušan Ivković je najavio da će uskoro otputovati u neku zemlju kako bi prikupio snagu za nove radne zadatke. Srbija je samo tokom kvalifikacija preletela oko 20.000 kilometara i na Dudinom licu vidi se da je prilično umoran od košarke.- Idem na zasluženi odmor. Neću vam otkriti gde, ali budite sigurni da ću gledati da se konačno odmorim. Pune tri godine nisam išao na odmor i mislim da je došlo vreme za to - završio je Duda.

Nisam hteo stranca!Iako su mu neki domaći stručnjaci predlagali da angažuje jednog inostranog igrača, Ivković je to odbio:- Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika. Bilo je predloga naših vrhunskih stručnjaka da angažujemo stranog igrača, ali sam ja to odbio jer bi na taj način čitav koncept stvaranja košarkaša pao u vodu - zaključio je Ivković.

Teo mora nešto da promeniDušan Ivković je rekao da su svi uspesi ove reprezentacije vezani za Miloša Teodosića, ali je naglasio da bi on u svojoj igri trebalo nešto da promeni.- To je igrač za koga su vezani svi naši uspesi, ali on je igrač romantičar. On će da posluša trenera i gine u odbrani, ali on živi za pas koji će oduševiti publiku - izjavio je Ivković i dodao:- Odlazi kod Mesine, koji je veoma zahtevan trener, tako da Miloš neke stvari mora da menja. Kazao sam mu i da mi nije jasno da on u 25. godini nema NBA ambicije ili da ne želi da napreduje. Mora da se menja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track