OBRADOVIĆ SE OKRENUO EFESU: Videli šta je rekao Ataman, spremaju se za Partizan!
Foto: Starsport

EVROLIGA

OBRADOVIĆ SE OKRENUO EFESU: Videli šta je rekao Ataman, spremaju se za Partizan!

Košarka -

Željko Obradović trener Partizana obratio se medijima pred meč koji crno-beli igraju protiv Efesa na gostovanju u Istanbulu već u četvrtak.

Nakon velike pobede u večitom derbiju Partizan se već okrenuo novom evroligaškom izazovu.

"Svaka pobeda donosi samopouzdanje, utakmica je mnogo ove sezone. Način na to kako smo počeli i završili utakmicu pokazuje da igrači veruju u sebe, ali zaboravljamo šta je bilo, okrećemo se novoj utakmici ", rekao je Obradović i prešao na Efes

- Dvostruki prvak Evrope, oni večeras igraju zaostalu utakmicu protiv Reala. Ono što je bitno jeste da su im se vratili povređeni igrači, pre svega Vasa Micić i Šejn Larkin. Oni su apsolutno najvažniji igrači u njihovom timu. Bobua se oporavio, kako imamo informacije, tako da će igrati u najjačem sastavu, što je naravno uvek dobro da imate za protivnika jednu takvu sjajnu ekipu, koja je poslednje dve godine bila prvak Evrope.

Trener Efesa Ergin Ataman izjavio je da je utakmica protiv Partizana ključna za njegov tim u borbi za top 8

"Meč protiv Partizana je i bitniji od Reala. To je krucijalan meč", izjavio je Ataman.

Obradović je rekao da je video tu izjavu.

"Činjenica da su oni u ovakvoj situaciji, a u drugačijoj mi je neverovatna, dešavale su im se povrede. Kako god, moramo da se spremimo na najbolji način i da igramo normalnu utakmicu. Oni će sigurno biti motivisani, videli smo već izjave trenera Atamana, koji je rekao da je za njih ova utakmica protiv nas ključna, čak i u odnosu na ovu utakmicu sa Realom. Mislim da će njihova priprema za ovu utakmicu u četvrtak protiv nas biti takva da će želeti da odigraju najbolje protiv nas."

Ergin Ataman
foto: @starsport

Nakon ove utakmice igrači Partizana imaće slobodan vikend pred paklene izazove karjem marta.

"Mi ćemo probati da osvežimo ekipu, igrači će dobiti slobodno, daću im taj vikend, mislim da će im dobro doći. Dobra je stvar što posle toga imamo meč sa Olimpijakosom tek u petak, imaćemo četiri vezana dobra treninga, ne pamtim da smo u tom ritmu trenirali od kada. Ali posle teoga imamo paklen raspored, u 10 dana 5 utakmica, Olimpijakos, Olimpija, Barselona, Real, FMP, to nas čeka, trebaće nam ovaj vikend da se osvežimo i posle da treniramo najbolje moguće", rekao je Obradović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track