ZVEZDA ODBRANILA KUP SRBIJE: Crveno-bele košarkašice ubedljive u finalu!
Foto: KSS

KUP SRBIJE

ZVEZDA ODBRANILA KUP SRBIJE: Crveno-bele košarkašice ubedljive u finalu!

Košarka -

Кošarkašice Crvene zvezde MTS ubedljivo su savladale Art Basket u finalnom meču nacionalnog Кupa Milan Ciga Vasojević u Nišu rezultatom 77:55 i odbranile trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

Igralo se čvrsto od prvog minuta, u čemu su se bolje snašle crveno-bele i posle tri minuta povele 8:2. Uz dosta promašaja oba tima, Zvezda je držala od pet do sedam poena prednosti, sve do 8. minuta kada je Čolić trojkom podigla na 20:9. Brzo se sabrao Art i smanjio minus na jednocifren.

Ponovo se Zvezda odlepila na startu druge deonice na dvocifrenu prednost, a u 15. minutu došla i do „plus 15“ (30:15), pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani. Prvi poen za Art posle šest minuta bez koša postigla je Vučković sa linije penala, a ekipa trenera Dragana Vukovića nastavila je sa dominacijom i do poluvremena, na koje je otišla sa velikih 39:23.

Bolje je Zvezda otvorila i treću četvrtinu, posle tri minuta stigla do 52:27, pogađale su Jakovina, Bojović, Bogićević… Jurio je Art Basket priključak, ali su crveno-bele bile mnogo bolje i sigurnije. Razigrala se Jakovina, pogađala je na drugoj strani Rosić, ali je Zvezda sve vreme bila na više od 20 poena prednosti i na poslednju pauzu otišla sa nedostižnih 64:40.

U poslednjih deset minuta igralo se u istom ritmu, Art nije uspevao ozbiljnije da zapreti, pa su crveno-bele rutinski privele meč kraju i zaslužile veliko slavlje.

Najbolji strelac finalne utakmice sa 18 poena je košarkašica Art Basketa Marija Avlijaš, a nagradu je dodelila bivša košarkašica Zorica Tadić.

Za MVP igračicu finala Кupa izabrana je prvotimka Crvene zvezde mts Čelsi Hol, sa 24 indeksna poena, a priznanje je dodelio proslavljeni trener i nekadašnji trener Viner Brokera Dragoslav Petković. Vaučer za produženi vikend u hotelu „Stara planina“ dodelila je Irena Jelić iz kompanije Sterling, partnera КSS.

Srebrne medalje košarkašicama Art Basket dodelile su proslavljene košarkašice niškog Studenta Marina Milojević i Suzana Lilić Rajković.

Zlatne medalje košarkašicama Crvene zvezde mts dodelili su generalni sekretar КSS Zlatko Bolić i Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića.

Manji pehar u trajno vlasništvo, kapitenu Crvene zvezde mts Neveni Naumčev uručio je Boris Vasojević.

Veliki prelazni pehar kapitenu Crvene zvezde mts Neveni Naumčev uručio je predsednik КSS Predrag Danilović.

Zvezda je do finala stigla savladavši Kraljevo sa 64:57, dok je Art Basket u polufinalu bio bolji od Partizana rezultatom 92:76.

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su večeras 15. trofej Kupa u klupskoj istoriji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track