NEMA STAJANJA! Partizan posle Olimpijakosa dočekuje Cedevitu OBRADOVIĆ: Videćemo dokle možemo da izdržimo...
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

ABA LIGA

NEMA STAJANJA! Partizan posle Olimpijakosa dočekuje Cedevitu OBRADOVIĆ: Videćemo dokle možemo da izdržimo...

Košarka -

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da njegova ekipa mora "kako zna i ume" da se osveži za predstojeću utakmicu ABA lige protiv Cedevita Olimpije i da se drži plana igre koji je pripremio stručni štab.

"Mnogo je važno da se danas do treninga misli slegnu i ohlade glave nakon velike pobede (protiv Olimpijakosa). Dolazi nam Cedevita Olimpija, ekipa koja nas je u prvom delu sezone pobedila u Ljubljani i koja baš protiv Partizana uvek igra dobro", rekao je Avramović, prenosi klub.

Košarkaši Partizana upisali su važnu pobedu protiv Olimpijakosa u Evroligi, a već sutra, 45 sati nakon tog duela, očekuje novi meč u okviru 23. kola ABA lige protiv Cedevita Olimpiju.

"Imaju nekolicinu iskusnih igrača koji će znati da iskoriste svaki pad u našoj energiji i svaku lošu odluku. Zbog toga moramo da se kako znamo i umemo što više osvežimo, usvojimo plan utakmice koji nam je stručni štab pripremio i držimo se toga", rekao je Avramović.

KK Partizan
foto: Starsport©

"Znamo da slobodnih karata više nema i sigurno je da bi nas atmosfera nalik onoj od sinoć puno podigla i dala nam dodatnu energiju", istakao je plejmejker crno-belih.

Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 19 pobeda i dva poraza, a jedan od ta dva poraza doživeo je upravo od Cedevita Olimpije.

Na drugoj strani, Cedevita Olimpija je četvrti tim regionalnog takmičenja sa skorom 15/6.

Trener crno-belih Željko Obradović za meč protiv Cedevita Olimpije neće moći da računa na suspendovanog Matijasa Lesora.

"Okrećemo se onom što dolazi, a to je jako važna utakmica u nedelju protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi. Tu nećemo moći da računamo na Lesora, kao i na još dve u ABA ligi. Rekao sam igračima da odmah idu kući na spavanje, da se dobro odmore i da se danas pripremimo kroz jedan trening za Olimpiju", rekao je Obradović.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

Obradović je naveo da će njegovom timu svaka sledeća utakmica biti još važnija.

"Videćemo dokle možemo da izdržimo", rekao je on.

"Imali smo odličnu utakmicu protiv Virtusa, pa smo zbog velike potrošnje odigrali slabije protiv Milana. Utakmica protiv Cedevita Olimpije nam je mnogo važna, možda i bitnija od svih koje dolaze", istakao je Obradović.

Utakmica između Partizana i Cedevita Olimpije na programu je sutra od 19.00 u Beogradskoj areni.

Utakmica će imati i humanitarni karakter, jer će na inicijativu Partizana obe ekipe na predstavljanje izaći u majicama posvećenim Svetskom danu podrške obolelima od epilepsije. Biće to prvi slučaj u svetu da se sportski klubovi pruže podršku ljudima koji žive sa ovom bolešću.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track