PARTIZAN? TO JE ZA NAS LAKA UTAKMICA! Crno-beli gostuju u Železniku, trener FMP-a na zanimljiv način najavio gradski derbi
Foto: Starsport

ABA LIGA

PARTIZAN? TO JE ZA NAS LAKA UTAKMICA! Crno-beli gostuju u Železniku, trener FMP-a na zanimljiv način najavio gradski derbi

Košarka -

Košarkaši FMP-a ugostiće Partizan u ponedeljak u derbiju 24. kola ABA lige.

Oba tima već su obezbedila igranje plej-ofa, a utakmica u Železniku imaće važan značaj u borbi za što bolju poziciju u ligaškom delu sezone.

"Panteri" prepuštaju ulogu favorita aktuelnom lideru regionalnog takmičenja, a ciljevi ekipe iz pregrađa Beograda jeste da odmeri snage sa, na papiru snažnijim rivalom i ugrabi priliku za potencijalno iznenađenje. Distribucije karata za ovu utakmicu neće biti, a kao što je već ranije naznačeno ulaz će biti omogućen samo vlasnicima sezonskih ulaznica, sponzorima, kao i gostujućoj delegaciji prema spisku u skladu sa propozicijama takmičenja.

O utakmici protiv Partizana govorio je trener FMP-a Nenad Stefanović.

"Kao što uvek kažem i mojim igračima, očekuje nas zaista laka utakmica u kojoj nemamo apsolutno ništa da izgubimo. Igramo protiv ekipe koja igra jednu zaista odličnu košarku ne samo na nivou ABA lige, nego i Evrope. Ako sve bude kako treba, a verujem da će biti, igraće i Top 8 Evrolige. Vidi se velika razlika u ovogodišnjim i prošlogodišnjim igrama, zna se čiji je to pečat i tu nema mnogo šta da se priča. Mi da bismo napredovali, moramo da igramo sa najboljima, ove utakmice tako i doživljavamo. Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, apsolutno da budemo rasterećeni, da damo sve što imamo u ovom momentu. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na jedan takav tim, nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i stručni štab, kao i svi igrači – radujemo se utakmici sa Partizanom", istakao je Stefanović.

Partizan, FMP
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Svoja očekivanja izneo je i prvotimac "Pantera", Čarls Mening. "Partizan je odličan tim, jedan od najboljih na ovim prostorima. Biće to pravi test za nas kao tim i svakog pojedinačno. Uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da se odmerimo sa njima. Moramo da budemo fokusirani, igramo našu igru i vodimo računa o detaljima da bismo bili konkurentni. Potrebno je da budemo agresivni u odbrani i pokušamo da ih limitiramo jer oni zaista imaju mnogo napadačkih kvaliteta. Takođe, izgubljene lopte moramo da svedemo na minimum i sledimo plan koji nam je stručni štab pripremio. Želimo da se držimo svojih principa koji nas odlikuju i da odigramo najbolje moguće u narednoj utakmici", rekao je Mening. TV prenos derbija kola regionalnog takmičenja obezbeđuje Arena Sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track