NBA AS SPISKAO 115 MILIONA: Zaradio bogatstvo, a sad nema za alimentaciju! RASKALAŠAN ŽIVOT I POGREŠNA ŽENA - dovoljno za PROPAST!
Foto: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia

na ivici bankrota

NBA AS SPISKAO 115 MILIONA: Zaradio bogatstvo, a sad nema za alimentaciju! RASKALAŠAN ŽIVOT I POGREŠNA ŽENA - dovoljno za PROPAST!

Košarka -

Opšte je poznato da veliki broj uspešnih sportista koji su zaradili ogromno bogatstvo tokom karijere, u penziji doživi potpuni finansijski krah.

Listi sportista koji su se rasipali svojim ogromnim bogatstvom i na kraju ostali sa drastično skromnim imovinskim stanjem pridružio se i bivši as Los Anđeles Lejkersa Trevor Ariza.

Godinu dana pošto je završio profesionalnu karijeru u kojoj je samo od ugovora zaradio oko 115 miliona dolara, Ariza je otkrio da ima ozbiljnih finansijskih problema i zatražio je smanjenje alimentacije za decu.

Ariza je otkrio da su njegova mesečna primanja oko 4.000 dolara, koliko dobija za izdavanje nekretnina koje su u njegovom vlasništvu i da je prinuđen da smanji ogromne troškove koje ima na mesečnom nivou jer se njegovo bogatstvo u potpunosti istopilo.

Raskalašan život, loša ulaganja i razvod sa bivšom suprugom Bri Anderson skupo su koštali poznatog košarkaša.

Njegova bivša supruga više od svega volela je luksuzan život.

"Na ročištu je rekla da je tokom braka sa Arizom imala privatne kuvare, poslugu, luksuzna vozila, akcije u kompanijama i ogroman stan sa pet soba i sedam kupatila u luksuznom delu Los Anđelesa", prenose američki mediji.

Takvog života nije želela da se odrekne, pa je na sudu zahtevala da alimentacija bude adekvatna načinu života na koji je navikla tokom braka.

Iako je Ariza isticao da više nema nikakve prihode i da ne može to da finansira, ona je navela da je uspeo da uštedi dosta novca i da ima imovinu koju može da proda kako bi izmirio svoje obaveze.

Ariza za alimentaciju izdvaja mesečno 13.000 dolara, toliko mu odlazi i za kirju. Za održavanje daje 1.400 dolara, 8.9000 za negu dece, 1.500 dolara za namirnice, 3.000 za restorane, 3.500 hiljade za garderobu, 3.200 dolara za školovanje i 14.000 dolara na utomobile. Pod stavkom ostalo naveo je trošak od 19.000 dolara gde su svrstani i troškovi za individualne treninge dece, masaže, časovi boksa i slično...

Ariza je tražio da alimentacija bude najniža moguća i kao razlog je naveo da više ne može da priušti život na visokoj nozi.

Trevor ističe da više ne može da finansira hirove svoje bivše supruge. Upao je u finansijske probleme i jednostavno nema novca za sve. Bogatstvo je nestalo i prinuđen je da živi daleko skromnije nego što je to bio slučaj tokom karijere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track