ŠOK ZA DELIJE! GRCI POTVRDILI: VILDOZA U PANATINAIKOSU! Postignut dogovor, trogodišnji ugovor i BRUTALNA plata
Foto: Starsport

transfer

ŠOK ZA DELIJE! GRCI POTVRDILI: VILDOZA U PANATINAIKOSU! Postignut dogovor, trogodišnji ugovor i BRUTALNA plata

Košarka -

Luka Vildoza nastavlja karijeru u Panatinaikosu! Kako je objavio grčki sportski list i portal Trifilara bek Zvezde dogovorio je saradnju sa PAO na 2+1 sezonu.

Argentinac će imati basnoslovnih 1,7 miliona evra po sezoni!

Grci čak dodaju da je Vildoza navodno informisao čelnike Zvezde da je postigao dogovor sa Panatinaikosom.

Reprezentativac Argentine i nekadašnji bek Baskonije, Njujorka i Milvoki Baksa, potpisao je u oktobru ugovor sa Crvenom zvezdom na dve sezone, pa će crveno-beli od grčkog tima dobiti obeštećenje za argentinskog asa.

Karijeru je započeo u argentinskom klubu "Kilmes", a igračku afirmaciju stekao je u Baskoniji gde je proveo pet sjajnih sezona.

Najveći uspeh sa klubom iz Vitorije napravio je 2020.godine kada je osvojio titulu prvaka Španije, dok je sa reprezentacijom Argentine godinu dana ranije stigao do srebrne medelja na Svetskom prvenstvu u Kini.

Dobre partije u dresu Baskonije odvele su Luku u NBA ligu, gde se nije najbolje snašao. Posle mandata u Milvokiju, Vildosa je doneo odluku da se vrati u Evroligu i to je bila sjajna odluka.

Ove sezone jedan bio je jedan od lidera Crvene zvezde i u najjačem evropskom takmičenju prosečno je beležio 12,5 poena po meču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track