SRAM TE BILO DIMITRISE ITUDISE: Ne pamti se ovako DIVLJAČKO ponašanje jednog stranog trenera u Beogradu! A, TEK SUDIJE...
Foto: Starsport

neverovatno

SRAM TE BILO DIMITRISE ITUDISE: Ne pamti se ovako DIVLJAČKO ponašanje jednog stranog trenera u Beogradu! A, TEK SUDIJE...

Košarka -

Mnogi ljubitelji košarke koji su pratli meč Crvena zvezda - Fenerbahče bili su u neverici zbog ponašanja Dimitrisa Itudisa.

Trener turskog tima prevazišao je granicu pristojnosti, ukusa... Ono šta je on radio pokraj terena (pa i u samom terenu) nije sport. Nije ponašanje koje priliči jednom treneru.

Naime, Itudis je skakao od 1. do 45. minuta na sudije. Svaku, ali bukvalno svaku, odluku je komentarisao, uz vidno negodovanje, a nekoliko puta je i skakao i trčao pored klupe?! To se toliko puta ponovilo da je postalo jako neprijatno gledati te scene kojima nije mesto na košarkaškom meču.

Da sve bude još neverovatnije - Itudis nije dobio tehničku grešku. Dobijao je opomene, ali od tehničke ni traga, ni glasa.

Naravno, zaslužio je isključenje, a ne samo tehničku grešku.

Nismo navikli na ovakve stvari u svetu košarke još od nekih trenera iz prošli koji su imali ovakav repertoar prema ljudima koji dele pravdu.

Beograd kao grad sporta i košarke zaslužuje poštovanje svakog aktera sportskog meča. Od Dimitrisa Itudisa ga večeras nije dobio. Jedno je kad se trener bori za što bolji tretman svog tima kod arbitara, a drugo kada pravi cirkus od košarkaške utakmice.

Bilo, ne ponovilo se.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track