OSUO PALJBU PO HRVATSKOJ KOŠARCI, PA SPOMENUO PARTIZAN! Legendarni as bez dlake na jeziku - Mi nismo na nivou Albanije!
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

bez dlake na jeziku

OSUO PALJBU PO HRVATSKOJ KOŠARCI, PA SPOMENUO PARTIZAN! Legendarni as bez dlake na jeziku - Mi nismo na nivou Albanije!

Košarka -

Proslavljeni košarkaš Pino Đerđa osuo je paljbu po hrvatskoj košarci, on je ogorčen zbog svega što se dešava, a sada je bez dlake na jeziku govorio o svim problemima, i o svemu što mu smeta.

Čuveni košarkaš koji je dres Zadra nosio čak 18 sezona priznao je da ne dolazi na utakmice svog kluba i tu odluku kako stoje stvari, neće promeniti.

"Ne dolazim na utakmice, jer imam indicija da se nikada nisam ni bavio košarkom, kao i da nikada nisam ni igrao za KK Zadar! Nisam kompetentan da dajem izjave pred važnu utakmicu kao što je Zadar-Partizan", rekao je Pino za "Antena Zadar" i potom prokomentarisao veliki uspeh KK Partizan, koji se plasirao u TOP 8 Evrolige:

"Razlog što se Partizan plasirao u Top 8 Evrolige je taj, što je njihov trener Željko Obradović još iz onog vremena kada je Jugoslavija u svetu uvek bila na samom vrhu. Isto tako, jugoslovenska košarka je bila ponos svih Jugoslovena. Moram istaći da je košarka nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske, dok danas, nažalost, nismo na nivou Kosova i Albanije! U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Hrvatska liga, to su redikuli, naša košarka je smešna. Deset godina ne idemo na Svetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to trideset godina! Josip Sesar novi selektor? Ma nabrojite mi ko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske. HKS-u ja nisam važan, ali niti oni meni", istakao je Đerđa.

Istakao je Đerđa da budžeti koji klubovi imaju nisu od presudnog značaja.

"Budžet klubova nema uopšte veze, ili znaš košarku, ili ne. U vreme kada smo mi igrali u životu nisam primio novac od KK Zadar, niti jedan cent nisam dobio, nikada! Dobio sam samo uvrede, vređanja i ništa drugo. Nema veze što Partizan ima ogroman budžet i novac. Jedan Real Madrid je imao pet Amerikanaca koji su imali velike, ogromne plate, pa smo ih isto pobeđivali. Novac znači nešto, ali kvalitet je ipak važniji! Jugoslavija je više od dvadeset godina uvek bila prva, druga ili treća na svetu. Evo ja sam 1994. godine s Hrvatskom kao selektor osvojio medalju, bronzu na SP, i to sa samo jednim porazom. I šta su mi napravili, popljuvali su me i vređali. Nikada neću oprostiti KK Zadru, ali ni gradu Zadru koji je vlasnik kluba. Na primer, kada Posedarje dobije neku utakmicu pripreme im vatromet, a meni nisu ni dobar dan rekli, nego samo pljuju", ogorčen je Đerđa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track