PROMENE U KSS: Tepić novi potpredsednik za mušku košarku
Foto: Starsport©

Nova funkcija

PROMENE U KSS: Tepić novi potpredsednik za mušku košarku

Košarka -

Bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić imenovan je za potpredsednika za mušku košarku, na današnjoj sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Nekadašnji igrač Partizana i Panatinaikosa na toj funkciji će zameniti Nenada Krstića, koji se povukao u oktobru prošle godine.

Na sednici je podnet izveštaj o aktivnostima KSS-a, a delegatima se obratio predsednik saveza Predrag Danilovićv, koji je ukazao na ovogodišnje jubileje - 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza.

"Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, sa kojima smo već počeli i kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju. Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija koja će biti održana 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, u 'MTS dvorani' u Beogradu" dodao je on.

Danilović se zahvalio srpskom državnom vrhu na pomoći.

"Želim da se zahvalim predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji mnogo pomaže KSS, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i svim našim poslovnim partnerima na podršci u realizaciji redovnih i međunarodnih programa Košarkaškog saveza Srbije. Verujem da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo poverenje", rekao je Danilović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track