HRABRI PARTIZAN NIJE IZDRŽAO U NOĆI PUNOJ EMOCIJA: Real posle NEVIĐENE DRAME slavio u "Areni", majstorica za F4 u Madridu
Foto: Nenad Kostić

EVROLIGA

HRABRI PARTIZAN NIJE IZDRŽAO U NOĆI PUNOJ EMOCIJA: Real posle NEVIĐENE DRAME slavio u "Areni", majstorica za F4 u Madridu

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su posle velike drame u četvrtoj utakmici protiv Real Madrida rezultatom 78:85.

Majstorica, odnosno meč odluke za plasman na Fajnal for turnir, igraće se u Madridu, u sredu.

Veče su obeležile emotivne scene koje su viđene pre početka i tokom utakmice. Uoči meča je održan minut ćutanja zbog stradalih u tragičnom događaju u osnovnoj školi u Beogradu, a navijači su odlučili da ne navijaju u prvom poluvremenu.

Emotivne scene iz srpske prestonice obišle su Evropu.

Počelo je loše po crno-bele, možda je i atmosfera u "Areni" uticala na to.

U svakom slučaju, Real je otvorio utakmicu znatno bolje, u prvoj četvrtini je pogodio pet trojki, a od igrač se istakao Adam Hanga kao neko ko je najbolje raspoložen za igru.

Imao je Real i 14 poena prednosti u samoj završnici prve deonice, a tada je počeo veliki povratak domaćeg tima.

1 / 14 Foto: Nenad Kostić

Janis Papapetru je pogodio flouter uz zvuk sirene, a onda na startu druge deonice i dve trojke. Imao je Grk podršku u vidu Zeka Ledeja i Dantea Egzuma, a Real je imao problem u organizaciji napada, pošto je ekipa Željka Obradovića zaigrala znatno bolju odbranu.

Na poluvreme su dva tima otišla uz prednost Reala rezultatom 42:45, nakon što su sudije poništile trojku Anđušića zbog isteka vremena.

Došao je u trećoj deonici Partizan i do prve prednosti od starta meča, ali je Real uspeo da odgovori na nalete crno-belih, ali i publike koja je tek od starta drugog počela organizovano da navija.

Nažalost, u završnici smo videli i teške trenutke košarkaša Reala, Gabrijela Deka, koji je doživeo tešku povredu nakon jednog duela sa Ledejom i borbe za loptu.

Razigrao se i Tavares koji je u trećoj četvrtini postigao osam poena, a gosti su nakon 30 minuta imali šest poena prednosti.

Do samog kraja gledali smo veliku dramu, Real je imao šest poena prednosti na manje od minut i po do kraja utakmice, a onda smo videli neverovatnu sekvencu.

Madar je u krao loptu i položio je u koš, a onda, kada su gosti vratili loptu u igru ispod svog koša, pokušao da preseče dodavanje Vilijams-Gosa. Lopta se od njegovih ruka odbila u koš, pa je na semaforu pisalo "78:80".

Tajm-aut je tražio Čus Mateo, a nakon toga neverovatna scena zabeležena je i na drugoj strani terena. Nekoliko ofanzivnih skokova u velikoj gužvi su uhvatili gostujući igrači, a sve se završilo poenima Tavaresa uz prekršaj. "Džin" ekipe iz Madrida pogodio je i dodatno bacanje, a tačku na utakmicu stavio je Džanan Musa poenima nakon promašaja Ledeja i Nanelija za tri poena.

1 / 12 Foto: Nenad Kostić

Zek Ledej je odigrao fantastičan meč. Postigao je 25 poena uz 12/14 šut za dva poena, tri skoka i po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Janis Papapetru je dodao 18 poena, a Matijas Lesor 11.

Na drugoj strani Tavares je imao 15 poena, sedam skokova i dve ukradene lopte, Hanga 15 poena, Musa i Dek po 14 poena.

Partizan - Real Madrid 78:85 (15:27, 27:18, 13:16)

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40. minut - 78:85 - Uf... sada neverovatna situacija i na drugoj strani terena. Nekoliko ofanzivnih skokova su uhvatili gosti, na kraju je Tavares poentirao uz faul, a precizan je bio i sa linije slobodnih bacanja.

Ledej je promašio trojku, na drugoj strani precizan Musa.

39. minut - 78:80 - Madar nije pogodio trojku iz ćoška, a Ledej je faulom poslao Vilijams-Gosa na liniju slobodnih bacanja - oba puta je bio precizan, na semaforu je još 107 sekundi. Obradović je tražio tajm-aut.

Poeni Madara, i ze kako važni, a onda i neverovatna scena pred košem Reala.

Izvodili su gosti loptu iz auta, Madar je pokušao da preseče dodavanje Vilijams-Gosa, a lopta se od njegovih ruku odbila u koš - nestvaran pogodak i tajm-aut gostujućeg trenera.

38. minut - 74:78 - Nije precizan ovaj put bio Papapetru, a na drugoj strani je Vilijams-Gos napravio faul u napadu.

37. minut - 74:78 - Pokazuje Rodrigez koliko je iskusan i pogađa šut sa polu-distance. Ali Ledej nastavlja sa fenomenalnom partijom! Novi poeni.

Ružne scene u Areni... Gabrijel Dek je doživeo tešku povredu kolena nakon duela sa Ledejom i borbom za loptu. Argentinac je u bolovima ležao na parketu, a lekari Reala su ga izneli sa terena.

Umesto povređenog Deka slobodna bacanja je šutirao Vilijams-Gos koji je oba puta bio precizan.

36. minut - 72:74 - Odličan je i Dek večeras... Poeni uz faul, zatim i pogođeno dodatno bacanje.

Lesor se izborio za skok pored Tavaresa, a ispod drugog koša je fauliran. Pogodio je oba bacanja.

35. minut - 70:71 - Sjajan je Ledej!

34. minut - 66:71 - Velika borba se vodi u Beogradu, Rendolf je odveo svoj tim na četiri poena prednosti.

33. minut - 66:69 - Pogodio je Grk i sa linije slobodnih bacanja dva puta, a seriju crno-belih prekinuo je seriju domaćeg tima, a pogodio je Anđušić na drugoj strani.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

32. minut - 60:68 - Dek je pogodio za dva poena, a na drugoj strani je isto to učinio Lesor i to uz faul.

Nije pogodio dodatno bacanje, ali je usledio novi dobar potez Papapetrua i novi poeni, zatim i trojka Rodrigeza za Real.

31. minut - 58:63 - Velika greška Nanelija i poeni Hezonje, zatim i trojka Egzuma.

Treća četvrtina:

30. minut - 55:61 - Trojka Deka na startu 30. minuta utakmice. Nije uspeo da odgovori Egzum, crno-beli su dobili još jedan napad, ali je neprecizan sa distance bio i Naneli.

Egzum je potom blokirao Deka, ali šut Papapetrua sa 10 metara udaljenosti uz zvuk sirene završio je na obruču.

Partizan
foto: Startsport

29. minut - 55:58 - Oba puta slobodna bacanja je pogodio Tavares. Vezao je sada Partizan nekoliko loših napada. Srećom po crno-bele, Tavares je napravio prekršaj u napadu kojim je poslao Ledeja na liniju slobodnih bacanja.

Amerikanac je pogodio jedno slobodno bacanje.

28. minut - 54:56 - Još jednom Tavares pogađa, a nakon greške Nanelija iz kontre je precizan i Musa.

27. minut 54:52 - Poeni Tavaresa uz faul, zatim i sa linije penala. A onda još jedna trojka Papapetrua!

Partizan
foto: Startsport

26. minut - 51:49 - Odličan sada i Ledej u defanzivnim zadacima, nije mogao Dek do poena preko njega.

Nije pogodio na drugoj strani Anđušić za tri poena, a potom je i Smailagić napravio veliki promašaj sa distance.

25. minut - 51:49 - Fantastični Ledej je pogodio i deveti šut iz 10 pokušaja. Fantastičan je večeras!

Onda i vrhunska odbrana Smailagića, pa poeni Anđušića! Partizan je došao do prvog vođstva ove večeri, a Mateo je reagovao tajm-autom.

24. minut - 47:49 - Ne da se crno-belima da dođu do prvog vođstva. Egzum je promašio zakucavanje, nakon čega je burno reagovao smatrajući da je fauliran. Dobio je tehničku grešku, što je iskoristio Musa da pogodi slobodno bacanje.

Partizan
foto: Startsport

Musa je potom pogodio i težak šut za dva poena, a usledio je odgovor Ledeja.

23. minut - 45:46 - Nije Egzum pogodio trojku, ali gosti još jednom nisu uspeli da organizuju dobar napad.

Fauliran je Papapetru, ali je sa linije slobodnih bacanja bio delimično uspešan.

Na drugoj strani je Tavares ofanzivnim skokom obezbedio drugi napad Realu, ali je on završen promašajem Hezonje.

22. minut - 44:46 - Nije Egzum pogodio trojku, a borbeni Smailagić je izborio "mrtvu loptu". Crno-beli nisu uspeli da dođu do novog poseda, ali je Obradović tražio "čelendž" koji je bio uspešan, pa su sudije promenile odluku.

Novi napad je doneo promašaj Anđušića preko Tavaresa.

Hanga na drugoj strani nije uspeo da položi loptu u koš uz istek napada, a Realova klupa je nakon prekršaja Muse dobila poslednju opomenu pred tehničku grešku.

21. minut - 44:46 - Poeni Papapetrua, 10. na ovom meču, otvorili su drugo poluvreme.

Anđušić je faulirao Tavaresa koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Druga četvrtina:

20. minut - 42:45 - Upisao se u strelce i Ljulj, a onda trojka Anđušića za izjednačenje. Partizan se u potpunosti vratio!

Prvo poluvreme završeno je nespretnim faulom Madara pri šutu za tri poena Ljulja koji je pogodio sva tri bacanja. Anđušić je pogodio težak šut za tri poena, međutim sudije su pokazale da je zakasnio sa izbacivanjem lopte pa je trojka poništena.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

Crno-beli su imali 14 poena zaostatka u završnici prve četvrtine, ali su Egzum, Papapetru i Ledej (14 poena uz šut iz ige 7/8) poveli ekipu do sjajnog povratka.

Borili su se rovovski košarkaši dva tima, za Real je odličan bio Adam Hanga sa 15 poena. Posebno su se gosti istakli u šutu za tri poena (čak pet u prvoj četvrtini), ali uspeo je tim Željka Obradovića da neutrališe dalekometni šut rivala i da u drugom periodu odličnom odbranom iznudi neke teške pokušaje.

19. minut - 39:40 - Već 15. poen odličnog Hange, ali i odgovor crno-belih. Četiri vezana poena Ledeja, drugi koš u ovoj mini seriji bio je spektakularan "alej up" koji je Ameruikancu namestio Anđušić.

18. minut - 35:38 - Jedno od dva "penala" je promašio Lesor, na drugoj strani veliki promašaj Muse i "er bol" iz velike daljine koji je iznuđen odličnom odbranom domaćeg tima.

17. minut - 34:38 - Odlično je započeo meč Dek, vezao je sada četiri poena, a između toga je Ledej bio precizan iz teške pozicije.

16. minut - 32:34 - Lesor oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja, a Obradović je tražio tajm-aut, nakon čega je Egzum ostao "kratak" pri šutu za tri poena.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

15. minut - 30:34 - Nastavlja se odličan ritam crno-belih - pogodio je Ledej.

14. minut - 28:34 - Prvi poeni Tavaresa iz igre ove večeri, a na drugoj strani pogađa Lesor nakon ofanzivnog skoka.

13. minut - 26:32 - Poeni Lesora, a zatim još jedan trojka sjajnog Papapetrua! Njegovih osam poena za manje od četiri minuta na parketu.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

12. minut - 21:30 - Trojka Papapetrua, odlični minuti Grka.

11. minut - 18:30 - Prvi napad u drugom delu igre i poeni Egzuma i to uz faul. Australijanac je precizan bio i sa linije slobodnih bacanja.

I Rodrigez je precizan za tri poena.

Prva četvrtina:

10. minut - 15:27 - Nova trojka Reala... Hezonja je ovog puta bio precizan, to je peta pogođena trojka gostiju u prvoj četvrtini.

Promašio je oba slobodna bacanja Lesor, Hanga je na drugoj strani promašio šut sa distance, a prva deonica završena je pogotkom Janisa Pepepetrua uz zvuk sirene.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

9. minut - 13:24 - Odličan je u prvoj četvrtini Adam Hanga, pogodio je još jednu trojku.

Džejms Naneli na drugoj strani još jednom nije precizan.

8. minut - 13:21 - Tavares je prve poene zabeležio sa linije slobodnih bacanja, na drugoj strani je Ledej novim poenima smanjio prednost gostiju.

7. minut - 11:19 - Ledej i Naneli su dodali na Partizanov račun po dva poena, a na drugoj strani raspoloženi Musa je stigao do sedmog poena.

6. minut - 7:17 - Naneli je promašio zicer, što je kaznio Vilijams-Gos, a nakon što je Madar fauliran, usledio je TV tajm-aut.

Još jedan neiskorišćen napad crno-belih, a onda i trojka Muse.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

5. minut - 7:12 - Nova trojka Hange, odlično je raspoložen. Odgovorio je trojkom Uroš Trifunović za 7:10.

Odličan je na drugoj strani Gabrijel Dek, njegovi prvi poeni.

4. minut - 4:7 - Promašio je Musa šut za tri poena, a Madar je položio za prve poene Partizana.

Ubrzo je odgovorio Hanga, pogođenom trojkom, a precizan je potom bio i Ledej za 4:7.

3. minut - 0:4 - I dalje su bez poena crno-beli, Lesor je napravio grešku u koracima.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

2. minut - 0:4 - Prve poene na utakmici postigao je Džanan Musa, a zatim je Čus Mateo zatražio čelendž iako je prošlo samo minut i 12 sekundi od početka meča.

Pogodio je potom i Adam Hanga, nakon čega je odigrao i dobru odbranu i ukrao loptu Lesoru.

Partizan, Real Madrid
foto: Nenad Kostić

1. minut 0:0 - Prvi napad na utakmici završen je promašajem Vilijams-Gosa za tri poena. Na drugoj strani nije pogodio Jam Madar. Navijači su potom ubacili cveće na parket. Izuzetno emotivni trenuci u "Areni".

Početku utakmice prethodio je minut ćutanja, a publici su se porukom o tragičnom događaju obratili Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos.

BLOG:

- Košarkaši Partizana i Reala odradili su zagrevanje u majicama posvećenim žrtvama

- U "Areni" je prisutan i Dragan Bjelogrlić

00:12

Bjelogrlić bodri Partizan

- Košarkaš Reala, Mario Hezonja, uz zvižduke jednog dela navijača dobio je i aplauze prilikom odlaska sa terena u svlačionicu, Tada je stao da se fotografiše sa velikim brojem navijača

00:14

Hezonja jedini dobio aplauze

- Slika na semaforu u Areni posvećena je žrtvama tragedije u osnovnoj školi

Partizan
foto: Kurir

- Žerson Jabusele, košarkaš Real Madrida koji zbog suspenzije nakon divljačkog ponašanja neće igrati večeras, oglasio se u toku dana

- Oglasio se Dejan Bodiroga prvi čovek Evrolige

- Neće biti navijanja u prvom poluvremenu meča

- Zbog tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

- Navijači Partizana upalili sveće i položili cveće za nastradale mališane

Niko u crno-belom taboru, niko od navijača ne želi povratak u Madrid ni eventualnu majstoricu i zato će Madriđani biti napadnuti svim raspoloživim sredstvima.

Utakmica će početi minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u sredu u Beogradu, navijači će na prepune tribine "Štark Arene" poneti po cvet, a organizovanog navijanja u prvom poluvremenu neće biti. Partizan će ovu utakmicu igrati u kompletno crnoj opremi.

Kada je reč o sastavima dva tima, za razliku od prethodne utakmice, trener Željko Obradović moći će da računa i na Matijasa Lesora, ubedljivo najboljeg visokog igrača Partizana, dok će u timu Reala biti Gabrijel Dek.

Evroliga, KK Partizan, Partizan-Real Madird
foto: Nenad Kostić

Povratak Francuza u reket biće od krucijalnog značaja jer su svi imali prilike da vide šta radi Edi Tavares. Čovek je toliko dominantan da je bekovima Reala dovoljno samo da bace visoku loptu u srce reketa.

U odsustvu Lesora i s rovitim Koprivicom, Partizan nema centra koji može da mu parira u odbrani. Ali večeras će biti mnogo drugačija situacija i crno-beli to moraju da iskoriste. Bili su nadomak senzacije da oslabljeni, s prilično kraćom klupom počiste najtrofejniji klub Evrope. Ali trojka Vilijams-Gosa utišala je Arenu...

Ima još jedna stvar koja ide naruku crno-belima, a to je da se niko u istoriji Evrolige nije oporavio i plasirao u narednu rundu, a da je prethodno imao skor 0-2. Valjda će se tradicija nastaviti.

- Pokazali smo da možemo da odigramo na visokom nivou i bez dva lidera u timu. Večeras ćemo imati jednog od njih u timu tako da će sigurno biti mnogo lakše, bićemo ozbiljniji za ovu utakmicu - kaže Alen Smailagić, koji je vodio bitku s gorostasom iz Reala koliko je mogao.

- Jako je teško, nismo imali mnogo vremena za odmor i za pripremu. Biće nekih malih izmena. Borićemo se, pružićemo navijačima dobru utakmicu - dodao je on.

Činjenica je da Partizanu više nedostaju Kevin Panter i Matijas Lesor, nego Realu Gabrijel Dek i Geršon Jabusele. Trener gostiju Hesus Čus Mateo ima dublju klupu, pa mu je lakše da nadomesti dvojicu suspendovanih.

Nema kraja malerima - Novi problem Avramovićeva povreda

Na svu muku Partizana nadovezala se i povreda Alekse Avramovića, koji je povredio zglob leve ruke. On je prilikom pokušaja da zaustavi Tavaresa s velike visine pao na parket.

Evroliga, KK Partizan, Partizan-Real Madird
foto: Nenad Kostić

Odmah se uhvatio za ruku, a kasnije je igrao sa zavojem. Posebno brine što je halu napustio s bandažiranom rukom. Do zaključenja ovog broja Kurira nije bilo poznato stanje povrede.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track