BEOGRAD SE ZAHVALIO LUKI DONČIĆU Nikodijević: Grad će snositi troškove sahrane, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći
Foto: Profimedia

LJUDINA

BEOGRAD SE ZAHVALIO LUKI DONČIĆU Nikodijević: Grad će snositi troškove sahrane, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći

Košarka -

Košarkaš Dalasa, Luka Dončić, poručio je da će, preko svoje fondacije, platiti sahrane stradalih u tragičnom događaju u OŠ Vladislav Ribnikar, zbog čega mu se zahvalio grad Beograd.

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, poručio je da je grad već preuzeo na sebe pokrivanje troškova sahrana osmoro dece i školskog čuvara.

"Grad Beograd zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka u OŠ „Vladislav Ribnikar”. Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih dogovorenih stvari je pokrivanje svih troškova i organizacija sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu”, izjavio je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno”, naveo je Nikola Nikodijević.

Luka Dončić
foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Podsetimo, dan nakon što se dogodila tragedija u školi, Dončić se oglasio putem društvenih mreža.

"Zbog tragedije i izgubljenih dečijih, nevinih života moje srce je slomljeno! Moje misli su sa porodicama žrtava i celom nacijom. Moja fondacija, povodom ovog teškog i nemilog događaja, pruža podršku svim porodicama, učenicima i nastavnicima osnovne škole Vladislav Ribnikar", napisao je košarkaš na Tviteru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track