U HRVATSKOJ VRŠE PRITISAK, DA JE SRBIN BILO BI LAKŠE: Predsednik kluba iz Rusije otkrio šta se dešava sa poznatim trenerom!
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

presija

U HRVATSKOJ VRŠE PRITISAK, DA JE SRBIN BILO BI LAKŠE: Predsednik kluba iz Rusije otkrio šta se dešava sa poznatim trenerom!

Košarka -

Novi šampion Rusije u košarci postao je Uniks iz Kazanja, koji je u finalnoj seriji plej-ofa bio bolji od Lokomotive iz Krasnodara sa 4:1.

Velimir Perasović
foto: Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

Predsednik Uniksa Jevgenij Bogačev rekao je da klub želi da obnovi ugovor sa prvim trenerom Velimirom Perasovićem sa kojim je klub stigao do prve titule prvaka Rusije.

Međutim postoje problemi, a tiču se njegove porodice.

- Bilo je preliminarnog razgovora, ali još nema detalja. Naravno, želimo da to završimo. Trener ima svoje probleme, nazovimo ih porodičnim. Plus odnos prema nama u inostranstvu - rekao je Jevgenij Bogačev za TV "Match" i nastavio:

- Perasović je iz Hrvatske! Postoji određena politika, postoji pritisak na porodicu. Da je Srbin bilo bi lakše.

Velimir Perasović
foto: Printskrin

Uniks želi da zadrži nekadašnjeg košarkaša iz Splita na kormilu tima.

- Želimo da Velimir ostane sa nama. On je hrabar čovek, posle pobede u odlučujućem meču, suze su mu bile u očima. Uspeo je, ovo je njegov prvi trofej. Bio je blizu uspeha u Turskoj i Evropi, ali gotovo nikada nije stigao do prvog mesta. A sada je pobedio. Takav uspeh u njegovoj biografiji, po mom mišljenju, nije se desio. Znam da Perasović veoma ceni naš odnos prema njemu. I navijače i upravu kluba. Podržali smo ga u svemu - istakao je Bogačev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track