ŠTA TI JE ZAKON: Ako osvoji NBA prsten, Jović neće smeti da okusi ŠAMPIONKI ŠAMPANJAC!
Foto: AP/Jeff Chiu

Nema Zezenja

ŠTA TI JE ZAKON: Ako osvoji NBA prsten, Jović neće smeti da okusi ŠAMPIONKI ŠAMPANJAC!

Košarka -

Uskoro ćemo dobiti odgovor na pitanje koji Srbin će postati novi NBA šampion, a čuveni prsten prvi put zasijaće na ruci Nikole Jokića ili Nikole Jovića.

Zasad je tituli za korak bliži stariji i mnogo poznatiji Nikola, pošto Denver u seriji vodi sa 1:0. Ipak, ne treba otpisivati tim sa Floride, koji se pokazao kao veoma opasan i žilav. Šta kod se bude desilo, biće velikog slavlja na parketu, obe ekipe su već spremile šampionske majice i kačkete, kao i specijalni šampanjac.

Nikola Jović
foto: Profimedia

Ipak, ukoliko Džimi Batler i drugovi uspeju da iz ove serije izađu kao pobednici i dovedu Majami do četvrte titule NBA šampiona, mlađani srpski košarkaš Nikola Jović neće smeti da okusi šampanjac! Naime, on još nije napunio 20 godina - proslaviće rođendan 9. juna. Dobro je poznato da je u SAD starosna granica za konzumiranja alkohola 21 godina, pa će Jović imati dve mogućnosti, da uopšte ne prilazi flaši ili da rizikuje i nada se da će mu progledati kroz prste.

Stef Kari
foto: Ezra Shaw Getty images Profimedia

Postoji još jedan momak u ovom finalu koji se nalazi u istom "problemu". To je krilo Denvera Pejton Votson, nešto stariji od Jovića, koji i pored toga nema dovoljno godina da bi mogao da pije alkoholna pića. U svakom slučaju, ne verujemo da će Joviću biti žao što sa saigračima neće biti u prilici da proba šampionski šampanjac. Prsten je prsten, pa bi tako postao peti srpski košarkaš sa šampionskom titulom u najjačoj ligi na svetu.

Mora da se vrati u Srbiju da završi srednju školu

Interesantno je da Nikola Jović još nije završio srednju školu, pa će morati da se vrati u Srbiju i da položi još jedan test koji mu je ostao. Nadao se mladi srpski košarkaš da će moći to da uradi putem interneta, pa je saznao da to ipak nije dozvoljeno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track