Puklo između Dude i Bodiroge!

Više nisu prijatelji

Puklo između Dude i Bodiroge!

Košarka -
Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga i selektor „orlova“ Duda Ivković u zategnutim odnosima zbog loših rezultata naše reprezentacije

Krenulo nizbrdo!Odnosi između potpredsednika KSS Dejana Bodiroge i selektora naše reprezentacije Dušana Ivkovića zategnuti su do pucanja, a poslednjih dana moglo se čuti da njih dvojica uopšte ne razgovaraju. Teško je utvrditi kad su počeli njihovi nesporazumi, čak im se i ne zna uzrok, ali se pouzdano zna da je od Evropskog prvenstva u Litvaniji prošle godine netrpeljivost porasla i da su neuspesi u kvalifikacijama produbili jaz.Odbojnost je mogla da se razvije posle Ivkovićevog saznanja da je prošle jeseni Bodiroga zastupao ideju o povratku Svetislava Pešića na klupu reprezentacije. Ipak, zbog nedostatka podrške Bodiroga je morao da prihvati izbor većine, a onda je počelo i njegovo suočavanje s prekom naravi Dude Ivkovića.- Bodiroga nije zadovoljan onim što prikazuju naši košarkaši, i to datira još od Litvanije prošle godine, kad nismo uspeli da se domognemo Londona, a nastavilo se u ovim kvalifikacijama, u kojima se Srbija jedva plasirala na EP. Dejan smatra selektora Ivkovića najvećim krivcem za to - kazao je izvor blizak Savezu i dodao:- Bodiroga izuzetno ceni Ivkovića, koji je mnogo uradio za srpsku košarku, ali isto tako misli da nešto mora da se menja, jer atmosfera u reprezentaciji uopšte nije dobra.

Nešto ne štima u SavezuPočasni predsednik KSS Borislav Stanković istakao je da u KSS ne funkcioniše sve kako treba i da po tom pitanju nešto mora da se menja.- Moraju da se okupe pravi košarkaški radnici, a ne oni koji se u Savezu pojave dva puta godišnje ili samo zarad sitnih ličnih interesa. Treba da se vidi gde smo i šta pod hitno mora da se uradi. KSS mora da živi s košarkaškim narodom. Čini mi se da trenutno nije takav slučaj, ili možda ja ne poznajem dobro taj njihov basket svet. Očigledno je da nešto ne štima - kazao je Stanković za Sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track