AMERIČKA IZMIŠLJOTINA ZA JOKIĆA I SRBIJU! NEK' GLEDAJU U SVOJE DVORIŠTE: Raspada im se tim koji vode na Svetsko prvenstvo!
Foto: Shutterstock, AP

detalji

AMERIČKA IZMIŠLJOTINA ZA JOKIĆA I SRBIJU! NEK' GLEDAJU U SVOJE DVORIŠTE: Raspada im se tim koji vode na Svetsko prvenstvo!

Košarka -

Da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu? Odgovor na to pitanje dobićemo u narednim danima, a već su uveliko počele licitacije na tu temu!

Američki mediji su se bavili spekulacijama i "saznanjima" da Nikola Jokić neće biti deo reprezentacije Srbije na Mundobasketu. To što su pisali je potpuno neprovereno i sadrži određene elemente koji sigurno nisu tačni.

Pre svega, navodno saznanje da se Jokić zbog privatne proslave neće odazvati Srbiji. To apsolutno nema veze sa istinom. Postoji, naravno, mogućnost da Nikola ne bude na raspolaganju Pešiću, a razlozi za to mogu biti umor ili dogovor s Denverom i planovi za narednu sezonu u NBA. Nikakva proslava ili bilo šta slično.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nego, Amerikanci... Da vidimo šta to oni spremaju za Svetsko prvenstvo? Ako je suditi prema prvobitnim najavama, u pitanju je više nego skroman tim. Bez ijedne velike zvezde!

Selektor Stiv Ker, generalni menadžer Šon Ford i direktor reprezentacije Grent Hil nisu uspeli da ubede nijednu zvezdu da obuče dres SAD za Svetsko prvenstvo.

Poslednje informacije govore da je na spisak dodat Voker Kesler, ruki Jute koji je prosečno je imao 9,2 poena, 8,3 skoka i 2,3 blokade. Naravno, to je daleko od zvezda na toj poziciji poput Bema Adebaja...

Od ostalih igrača tu se nalaze - Entoni Edvards iz Minesote, Tajris Halibarton iz Indijane, Ostin Rivs iz Lejkersa, Mikal Bridžis iz Bruklina. Ispod koša su pozvani i Bobi Portis iz Milvokija, Brendon Ingram iz Pelikana i Džeren Džekson Džunior iz Memfisa.

Naravno, reč je o sjajnim košarkašima, ali oni su daleko od najboljih koje Amerika ima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track