CRVENO-BELI SE HITNO OGLASILI: Incident nisu napravili navijači Zvezde već pristalice jednog drugog kluba!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

saopštenje

CRVENO-BELI SE HITNO OGLASILI: Incident nisu napravili navijači Zvezde već pristalice jednog drugog kluba!

Košarka -

Crvena zvezda se oglasila povodom incidenta koji se dogodio pred početak treće utakmice finalne serije ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 91:78 u trećem meču finala ABA lige.

Za razliku od prva dva meča koja su prošla bez incidenata, pred start trećeg gledali smo nemile scene na terenu. Utakmica je počela sa 25 minuta zakašnjenja jer su navijači zasuli raznim predmetima igrače Partizana čim su se pojavili na parketu, pa je trener Željko Obradović odlučio da ih povuče nazad.

Tim povodom hitno se oglasila Crvena zvezda, a njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti:

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da ima saznanja da su deo incidenata pred početak utakmice broj 3 finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!

- KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom! Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče.

- Dvorana „Aleksandar Nikolić“ je „pokrivena“ kamerama, o svemu su obaveštene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbeđivanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavestiti javnost o kome se radi.

KK Crvena zvezda još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput “pozdrava” publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje “zanimljiva” zagrevanja pojedinih igrača. Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe - stoji u saopštenju, uz napomenu da je četvrti meč na programu u utorak od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track