ŽOC DONEO PARTIZANU TROFEJ NA KOJI JE ČEKAO 10 GODINA: Ovo su prve reči Obradovića posle trijumfa nad Zvezdom (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

ABA LIGA

ŽOC DONEO PARTIZANU TROFEJ NA KOJI JE ČEKAO 10 GODINA: Ovo su prve reči Obradovića posle trijumfa nad Zvezdom (FOTO)

Košarka -

Košarkaši Partizana trijumfovali su finalnoj seriji plej ofa ABA lige i osvojili titulu pobedom protiv Crvene zvezde u petoj odlučujućoj utakmici sa 96: 85.

Partizan je dobio prva dva duela, Crvena zvezda druga dva, a u petom odlučujećem meču crno-beli su do titule šampiona ABA lige stigli sigurnom igrom tokom skoro celog meča.

Trener novog šampiona regionalnog takmičenja Željko Obradović nije krio emocije posle titule na koju su crno-beli čekali 10 godina.

Partizan, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

"Jedna stvar koja meni čini posebno zadovoljstvo - navijači su bili na visini zadatka. Nije bačen ni jedan novčić, bez prekida i problema tokom utakmice. Oborili su sve rekorde koji mogu da se naprave u ovoj sezoni, ali taj broj je u toku sezone rastao...", rekoa je Žoc na početku konferencije.

"Zvezda iam dosta kvaliteta, pokazali su u finalu, u pet utakmica koja je svaka priča za sebe. Razlika od 10 poiena je u ovakvim utakmicama puno, ali je Zvezda pokazala da može da se vrati", objasnio je Obradović.

"Imali smo mnogo problema tokom sezone, brojne povrede i zbog toga smo im mnogo zahvalni", kaže Željko Obradović.

"Nešto najlepše što može da se pošalje u svet je ova slika", rekao je trener crno-belih.

1 / 23 Foto: Nenad Kostić

Crno-beli su vodili tokom čitave utakmice, imali su 21 poen prednosti na početku treće četvrtine (57:36), crveno-beli su u četvrtoj četvrtini smanjili na četiri razlike (75:79), ali su domaći uspeli da se vrate na 12, privedu utakmicu kraju i prekinu dominaciju crveno-belih u regionalnom takmičenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track