BOGDANOVIĆ ZA KURIR: "Srbija je prvak sveta" - zvuči lepo! Ciljevi s reprezentacijom su uvek najviši!
Foto: Starsport

INTERVJU

BOGDANOVIĆ ZA KURIR: "Srbija je prvak sveta" - zvuči lepo! Ciljevi s reprezentacijom su uvek najviši!

Košarka -

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović predvodiće "Orlove" na Svetskom prvenstvu koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i u Indoneziji.

U razgovoru za Kurir je istakao da su želje uvek iste kao i ciljevi kada je u pitanju reprezentacija, ne želeći da se upušta u analizu protivnika našeg nacionalnog tima, a to su Južni Sudan, Kina i Portoriko.

- Drugi deo leta kreće reprezentacija, počinju obaveze. Želje su, kao i svaki put kada se nastupa za reprezentaciju, da što jači dođemo, što bolji i što motivisaniji. Iskreno, nisam još u tome toliko, ali pri okupljanju krećemo da pričamo između sebe. Ciljevi su najviši, svakako - rekao je Bogdanović. Odgovorio je bek i na pitanje kako mu zvuči rečenica "Srbija je prvak sveta", a poručio je i da bi svima u reprezentaciji bilo lakše ukoliko bi za saigrača imali Nikolu Jokića.

- Deluje mi lepo, isto kao i vama svima. Nadam se da ćemo imati uspeha. Jokić sve čini boljima, glupo je i pričati o tome. Nenormalno dobro kontroliše igru, vidi stvari koje drugi ne vide.

Bogdan Bogdanović
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nakon Mundobasketa, Bogdanović će se vratiti u SAD, gde je nedavno potpisao novi ugovor sa Atlantom.

- Imamo novi trenerski "staf", novu ekipu ljudi. Mislim da će nam biti mnogo bolje sledeće sezone nego prethodne, kada su se menjali struktura ekipe i sistem. Mislim da ove sezone i nije moglo bolje. Druge ekipe su prolazile kroz manje problema, jednostavno je - što više problema, to je teže da osvojiš titulu - rekao je Bogdanović za Kurir.

Nikola Jokić, Srbija, Košarkaška Reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić
foto: Kamaryt Michal / ČTK / Profimedia

Uživo gledao NBA finale Bogdanović je doputovao u Majami, gde je svedočio velikom uspehu Nikole Jokića, koji je s Denverom osvojio NBA ligu i dobio trofej namenjen najkorisnijem igraču finalne serije.

- Išao sam, morao sam da vidim istorijski momenat za naš sport i za njega. Bilo je fenomenalno, nadam se da će da nastavi da ređa uspehe. Izuzetno smo ponosni na njega, tek će se kroz istoriju pokazati šta je uradio. Nadam se da će ga klinci iskoristiti kao motivaciju za uspeh ne samo u košarci nego i u drugim životnim poljima.

Vreme za mališane

Sedmu godinu zaredom, Bogdan Bogdanović je sa svojim timom organizovao košarkaški kamp u Beogradu, a treći put uz podršku kompanije "Adidas". Ovog puta je odlučio da mladima posveti vreme u OŠ "Pavle Savić", u koju je on išao dok je odrastao.

- Svake godine je ista ideja, da dignemo svest druženja i sporta, konkretno u ovom slučaju košarke. Svi mi znamo koja je naša uloga u sportu i jednostavno, iz neke perspektive kad sam bio klinac, znam koliko su ovakvi događaji lepi i koliko ti to ostane u sećanju. Ovu školu sam pohađao od petog do osmog razreda i hvala svima iz škole na saradnji. Ovde sam proveo najviše vremena i stekao životna prijateljstva.

Ne zanimaju ga priče o trejdu

Otkad je 2017. godine stigao u NBA, Bogdanović je povezivan s više ekipa, međutim, to ga u ovom trenutku ne zanima previše. Tri godine je igrao za Sakramento Kingse, a od 2020. godine je član Hoksa.

- Više ne obraćam pažnju na priče o trejdovima, to je deo posla. Ja igram basket, uživam, svašta može da se desi, već sam proživeo to kroz saigrače, a nije mi se još desilo. Dopada mi se uloga u Atlanti, sve je super.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track