PARTIZAN PODRŽAO ŠKOLU U PRIZRENU: Plemenit gest crno-belih za decu za Kosova!
Foto: Privatna Arhiva

bravo

PARTIZAN PODRŽAO ŠKOLU U PRIZRENU: Plemenit gest crno-belih za decu za Kosova!

Košarka -

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena danas je počela sa radom sedma Svetoarhangelska letnja škola kaligrafije i istorije.

Škola predstavlja projekat oživljavanja srpskog kulturnog, obrazovnog i umetničkog života u Prizrenu za najmlađe, uzrasta od 10 do 18 godina, a vodi je Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela, saopštili su iz ovog manastira na svojoj Instagram stranici.

Program škole obuhvata aktivnosti koje traju sedam dana – odnosno, od 2. do 9. jula.

Letnja škola se održava u „Narodnom konaku Cara Dušana“ u okviru manastira Svetih Arhangela.

Škola je besplatna i deo je projekta “Srce Prizrenu” kojim se kroz dobrotvorne večeri, kulturno-umetničke manifestacije, edukaciju i raznovrsne aktivnosti širom Srbije i šire podstiče realizacija projekata, a s ciljem zaštite i unapređenja srpske kulturne baštine u Prizrenu i na Kosovu i Metohiji.

Prizren
foto: Privatna Arhiva

Ovu akciju podržao je košarkaški klub Partizan kome je stigla zahvalnica za sjajan gest.

"Prvi čas sporta posvetili smo košarci Zahvalni smo Кošarkaškom klubu Partizan koji je podržao našu školu i donirao nam 30 kompleta trening dresova za naše polaznike, kao i 6 lopti. Naš predavač, profesor sporta i fizičke kulture i košarkaški trener Ivan Arsić, ispričao je istorijat košarke i pokazao osnovne tehnike šuta i fintiranja. Dresovi ostaju poklon polaznicima Svetoarhangelske letnje škole. Hvala КК Partizan na prelepom poklonu i podršci", kaže se u poruci iz ove škole.

Prizren
foto: Privatna Arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track