JAKA BLAŽIČ PONOVO U ABA LIGI: Iskusni košarkaš se vratio u bivši klub!
Foto: Dado Đilas Kurir

pojačanje

JAKA BLAŽIČ PONOVO U ABA LIGI: Iskusni košarkaš se vratio u bivši klub!

Košarka -

Košarkaški klub Cedevita Olimpija saopštio je danas da se Jaka Blažič vraća u taj klub posle sezone provedene u Turskoj.

"Srećan sam što se vraćam u Ljubljanu i nadam se da ćemo zajedno napisati još jednu uspešnu priču, koja će biti privlačna za sve koji navijaju za Cedevitu Olimpiju. Nakon što sam raskinuo ugovor u Turskoj, Cedevita Olimpija je odmah stupila u kontakt sa mnom. Veoma sam vezan za Ljubljanu, tako da to zaista nije bila teška odluka", rekao je Jaka Blažič, prenosi klub.

Blažič je profesionalnu karijeru započeo 2007. u dresu Triglava Kranj, a potom je prešao u Slovan Ljubljana 2009. godine.

Posle dve godine prešao je u Union Olimpiju, a potom je igrao za Crvenu zvezdu, Baskoniju, Andoru, Barselonu, Cedevitu Olimpiju i na kraju Bahčešehir, za koji je nastupao prošle sezone.

Za turski tim je nastupio na 11 utakmica košarkaške Lige šampiona prošle sezone, sa prosečno 5,5 poena i 1,9 skokova po utakmici.

Blažič je i redovni član seniorske reprezentacije Slovenije, sa kojom je osvojio trofej Evrobasketa 2017. godine i četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track