ŽOC OBNAVLJA SARADNJU SA JEDNIM OD NAJBOLJIH PLEJMEJKERA EVROPE?! Dok čeka Mirotića, Partizan radi na još BOMBASTIČNIH pojačanja!
Foto: Starsport

TRANSFERI

ŽOC OBNAVLJA SARADNJU SA JEDNIM OD NAJBOLJIH PLEJMEJKERA EVROPE?! Dok čeka Mirotića, Partizan radi na još BOMBASTIČNIH pojačanja!

Košarka -

Košarkaški klub Partizan punom parom radi na pojačanjima za narednu sezonu, a dok se čeka potpis Nikole Mirotića, interesuju se crno-beli i za druge igrače.

Crnogorac je blizu dolaska u redove šampiona ABA lige, a u Partizanu pokušavaju da dovedu košarkaša Barselone, Korija Higinsa (34) i bivšeg košarkaša tog tima, Nika Kalatesa (34).

Novinar "RAC1", Mark Mundet, tvrdi da su pomenuta dvojica "na radaru" crno-belih.

Kalates je nedavno napustio Fenerbahče i u slučaju dolaska u Beograd, obnovio bi saradnju sa Željkom Obradovićem iz Panatinaikosa.

Plejmejker je u tom klubu započeo profesionalnu karijeru.

Izabran je kao 45. pik na NBA draftu 2009. godine, a od 2013. do 2015. godine igrao je za Memfis Grizlise.

Usledio je povratak u Panatinaikos i pet godina u Atini. Od 2020. do 2022. je bio član Barselone, a prethodnu sezonu igrao je za Fenerbahče.

Kori Higins igra na poziciji beka, a po potrebi pokriva i "trojku", odnosno može da posluži i na krilu. U Evropu je stigao 2013. godine, nakon kratke epizode u NBA ligi i Šarlotu. Igrao je u Rusiji za Trijumf (sadašnji Zenit), u Turskoj za Gacijantep, a zatim je četiri sezone proveo u moskovskom CSKA, pre nego što je 2019. godine stigao u Barselonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track