NOVO IZNENAĐENJE SA MALOG KALEMEGDANA: Zvezda predstavila još jedno pojačanje! Brazilac stigao u Beograd!
Foto: KK Crvena zvezda

PLEJMEJKER POTPISAO

NOVO IZNENAĐENJE SA MALOG KALEMEGDANA: Zvezda predstavila još jedno pojačanje! Brazilac stigao u Beograd!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet, ne prestaje sa predstavljanjem pojačanja za narednu sezonu.

Novi član crveno-belih je Jago dos Santos (24), plejmjker iz Brazila koji na Mali Kalemegdan stiže iz Ulma kao najbolji igrač plej-ofa nemačkog prvenstva.

Brazilac je vodio Ulm ka prvoj titulu u klupskoj istoriji, a proglašen je za MVP-a finalne serije.

Ulm je prvo u četvrtfinalu izbacio Albu rezultatom 3:1, zatim je "pometlao" Bajern 3:0, a u finalu je bio bolji od Bona rezultatom 3:1.

Prethodne sezone je beležio dobre brojke i u Evrokupu. U proseku je imao 13 poena, 6,1 asistencija i tri skoka po utakmici.

Tijago Dos Santos
foto: KK Crvena zvezda

"Brazilski reprezentativac i dosadašnji član šampiona Nemačke Ulma, Jago Dos Santos Mateus novi je član KK Crvena zvezda Meridianbet!

Dos Santos koji ima 24 godine (09.03.1999) igra na poziciji organizatora igre, visok je 175 centimetara i odlukuje ga velika brzina, energija na terenu, i odličan pregled igre.

Mladi Brazilac potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet, a osim Ulma sa kojim je u junu osvojio istorijsku titulu prvaka Nemačke i bio MVP finala, igrao je i za najveći brazilski klub Flamengo sa kojim je 2022.godine osvojio Interkontinetalni kup, dok je prve korake pravio u ekipi Paulistano.

Jago Dos Santos je deveto pojačanje KK Crvena zvezda Meridianbet u letnjem prelaznom roku nakon Davidovca, Simonovića, Teodosića, Hange, Tobija, Bolomboja, Giedraitisa i Nejpira", navodi se u objavi na sajtu Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track