"ISPRED ARENE SU PALILI SVEĆE ZA MENE, JE LI TO NORMALNO?!" Čović isprozivao Partizan: U slučaju Mirotić plasiraju se mnoge LAŽI!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

zanimlj intervju

"ISPRED ARENE SU PALILI SVEĆE ZA MENE, JE LI TO NORMALNO?!" Čović isprozivao Partizan: U slučaju Mirotić plasiraju se mnoge LAŽI!

Košarka -

Prvi čovek KK Crvena zvezda Meridianbet, Nebojša Čović, u opširnom intervjuu za prestižni košarkaški portal "Jurohups" govorio je, između ostalog, o ambicijama kluba u Evroligi, planovima za budućnost, pojačanjima ali i odnosu sa gradskim rivalom Partizanom.

"Ambiciozno ulazimo u novu sezonu u kojoj želimo da ostavarimo dobre rezultate. Pod dobrim rezultatima, znate na šta mislim kada je Crvena zvezda u pitanju, ovog puta želimo da napravimo naredni korak u Evroligi."

Na pitanje da li će Zvezda ove godine imati najjači roster ikada, Čović je odgovorio:

"Radimo na tome da tako bude. za sada smo prezadovoljni poslom koji smo uradili, posebno jer je tržište malo, takvo je kakvo je, nema mnogo igrača u opticaju. Javno sam rekao a planiramo da potrošimo oko 12 miliona evra na plate igrača za sledeću sezonu, po evroligaškim standardima to nije previše" kaže Čović i dodaje:

"Igrači znaju da dolaze u klub u kom će biti poštovani, predvodiće ih iskusni trener Duško Ivanović, imaće ogromnu podršku sa tribina i atmosferu kakvu malo koji klub ima".

Novinara "Jurohupsa" zanimalo je zašto ima toliko tenzija u ABA ligi i utakmicama između Zvezde i Partizana.

"Ne znam, moraćete da pitate to ljude iz Partizana. Smirivanje tenzija rešava se konkretnim postupcima, a ne rečima. Znate, pred petu utakmicu finala, zapalili su mi sveće ispred Arene dok sam bio na komplikovanoj operaciji. Mislite li da je to normalno?!"

Nikola Mirotić
foto: Starsport

Čović se osvrnuo i na "slučaj Mirotić" i ponovo "bocnuo" ljude iz Partizana.

"Preko Zorana Savića dezinformacijama se vrši pritisak na evroligaške klubove, kao što se sada dešava sa sagom o Mirotiću, gde se šire laži i spinuje na štetu Crvene zvezde. Nikola je izvanredan čovek, dobrotvor, koji zaslužuje najbolje i želimo mu sve najbolje. Ali da kažu da mu neko preti da ne ide u drugi klub? Ovo je ludilo. Mi smo za normalne odnose i rivalstvo ali samo na košarkaškom terenu", kaže Čović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track