ŽENA PRVI PUT NA ČELU ABA LIGE: Vana Dundov će pokušati da pomiri nepomirljivo! Evo ko je prva dama regionalne košarke
Foto: Privatna arhiva

Promena na čelu lige

ŽENA PRVI PUT NA ČELU ABA LIGE: Vana Dundov će pokušati da pomiri nepomirljivo! Evo ko je prva dama regionalne košarke

Košarka -

Vana Dundov, vd direktora KK Zadar, preuzela je mesto predsednice ABA lige za sezonu 2023/24, odlučeno je na sednici skupštine ABA lige održane u Zagrebu.

Goran Čakić, predstavnik sprske Mega biće prvi, a Jure Balažič iz slovenačke Krke drugi potpredsednik.

Dundov je više od 30 godina uključena u rad KK Zadar, a nedavno je postavljena na mesto vršioca dužnosti direktora tog kluba.

Za nju su mnogi hrvatski mediji tvrdili da je veoma snalažljiva žena koja uvek daje sto odsto na svom poslu, a sa Zadrom je uspela da ostvari veliki uspeh. Postala je prvak Hrvatske i zbog toga je dobila nadimak "prva dama zadarske košarke".

Imajući u vidu da je na Jadranu uvek zategnuta situacija, a da su čelnici klubova najčešće kao rogovi u vreći, zadatak joj neće biti nimalo lagan.

"Sezona je po bila specifična, od smanjenja budžeta za igrače, preko blokade gradskog proračuna pa do promene direktora i odlaska jednog bitnog igrača. Isto tako je bila specifična i po stilu igre koga smo celo vreme negovali, premda ni ta igra nije privukla baš velik broj navijača na tribine. Drago mi je da smo na kraju u finalu doživeli pravu košarkašku feštu kakvu Zadar zaslužuje. Što se mene tiče, nisam osetila nekakvu promenu odlazeći s jedne funkcije na drugu, jer moje obaveze su i dalje bile 24 sata živeti za zadarsku košarku i Zadar. I tako će ostati", rekla je Vana Dundov nedavno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track