EKSKLUZIVNO - ŽELJKO OBRADOVIĆ OTIŠAO U BARSELONU PO POJAČANJE! Čuveni Argentinac na korak od PARTIZANA!
Foto: Nenad Kostić

BOMBA

EKSKLUZIVNO - ŽELJKO OBRADOVIĆ OTIŠAO U BARSELONU PO POJAČANJE! Čuveni Argentinac na korak od PARTIZANA!

Košarka -

Mirotić je u poslednjem momentu odustao, ali drugi as moćne Barselone spreman je da obuče crno-beli dres...

Bomba na pomolu! Crno-beli su na korak od realizacije senzacionalnog transfera, a sve završava Željko Obradović lično. Trener crno-belih nalazi se u Barseloni gde pregovara sa dve velike zvezde evropske košarke!

Prvi od njih je iskusni plejmejker Barselone i reprezentativac Argentine Nikolas Laprovitola (33) blizu je dogovora sa Partizanom! Ima drugog igrača za sada se drži u tajnosti.

Dugo je trajala potraga crno-belih za organizatorom igre. U igri su bila brojna zvučna imena - spominjali su se Slukas i Raul Neto, pa se spekulisalo da je prva opcija Nik Kalates i da je samo pitanje vremena kada će zvanično postati novi igrač Partizana, a onda je usledio veleobrt i izbor je pao na sjajnog Argentinca Laprovitolu.

Nikolas Laprovitola, Niko Laprovitola
foto: Profimedia

Iskusni košarkaški as još uvek ima ugovor sa Kataloncima, ali Barsa koja je rešila da rastereti budžet ove sezone spremna je da ga se odrekne za obeštećenje u iznosu od 600.000 evra. Laprovitola, koji se ovog leta dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, Panatinaikosom i drugim evroligaškim klubovima zainteresovan je da karijeru nastavi u Partizanu, pa je trener crno-belih Željko Obradović sa svojim dugogodišnjim saradnikom Đosepom Marijom Iskjerdom otputovao u Barselonu kako bi mu lično predočio svoje planove.

Laprovitola je prošle sezone bio startni plejmejker Barselone, sa kojom je osvojio titulu prvaka Španije i dogurao do Fajnal fora Evrolige.

U Endesa ligi u proseku je igrao 23 minuta i beležio 12,4 poena i 3,8 asistencije. U Evroligi je prosečno provodio na terenu 24 minuta uz učinak od 10,4 poena i 4,6 asistencija.

Zanimljivo, najbolju partiju u sezoni pružio je upravo u pobedi protiv Partizana u Areni (80:89), kada je bio najefikasniji akter utakmice sa 25 postignutih poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track