JOSIP SESAR NOVI TRENER DINAMA: Zaista imam dugoročni plan sa ovim klubom
Foto: Slavko Midzor / Pixel Media / Profimedia

NOVI POSAO

JOSIP SESAR NOVI TRENER DINAMA: Zaista imam dugoročni plan sa ovim klubom

Košarka -

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar (45) novi je trener košarkaškog kluba Dinamo Zagreb, objavio je klub.

Aktualni selektor reprezentacije Hrvatske u idućoj sezoni vodiće Dinamo u Premijer ligi Hrvatske i Alpe Adria Kupu.

Sesaru je ovo četvrti klub u trenerskoj karijeri. Nakon početaka u Zrinjevcu, i šest i po godina na klupi Gorice, prošle sezone je vodio Cibonu sa kojom je osvojio Kup Krešimira Ćosića.

"Već sam pretprošle godine razgovarao sa ljudima iz kluba. Gledajući sa strane, jer ipak nisam bio unutra, uz informacije koje sam dobio o jakom, zdravom i potentnom kolektivu, odlučio sam da prihvatim ponudu i preuzmem prvu ekipu Dinama. I zaista imam dugoročni plan sa Dinamom," izjavio je Sesar, a prenela HINA.

U svlačionici ga na okupu čeka kičma ekipe koja je u premijernoj sezoni ostvarila plasman u četvrtfinale plej-ofa Premijer lige i polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

"To su sve igrači koji već dugi niz godina participiraju u hrvatskom prvenstvu. Ekipa je dobro selektirana, ima već godinu dana iskustva zajedničkog igranja u Premijer ligi" dodao je on.

Premijernu utakmicu na klupi Dinama, Sesar će imati protiv jedne od najjače i najskuplje ekipe u Evropi, grčkog Panatinaikosa u petak, 8. septembra, u prijateljskom meču.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track