NOVINAR KOJI JE PONIZIO SRBINA DOBIO OTKAZ! Šek i Barkli ga zbog Jokića nazvali "KOMPLETNIM IDIOTOM", posle se "posipao pepelom"!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

zaslužio

NOVINAR KOJI JE PONIZIO SRBINA DOBIO OTKAZ! Šek i Barkli ga zbog Jokića nazvali "KOMPLETNIM IDIOTOM", posle se "posipao pepelom"!

Košarka -

Mark Džekson, bivši košarkaš i dugogodišnji analitičar uglednog američkog ESPN, dobio je otkaz na toj televiziji.

Džekson je obavestio javnost da više neće raditi za ESPN, ali nije otkrio razloge zbog kojih je poznata medijska kuća odlučila da prekine dugogodišnju saradnju.

"Jutros sam, neočekivano, obavešten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želeo bih da se zahvalim ESPN-u i celom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem deo organizacije u poslednjih 15 godina", objavio je Džekson na Tviteru.

Ova vest sigurno je obradovala navijače Denvera koji su bili zgroženi ESPN izveštavanjem o aktuelnim šampionima i njihovom MVP Nikoli Jokiću. Oni veruju da je ova medijska kuća konačno uvidela propuste i rešila da ih ispravi.

Podsetimo, Mark Džekson dospeo je u žižu svetske košarkaške javnosti kada je isplivala vest da jedino on od svih novinara koji su glasali za prestižno MVP priznanje nije dodelio nijedan poen srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Taj sraman potez izazvao je izuzetno burne reakcije. Legende NBA lige Čarls Barkli i Šakil O'Nil nazvali su Džeksona tada "kompletnim idiotom".

Jokić je sjajnim partijama u plej-ofu dodatno posramio američkog novinara, pa je nakon plasmana Denvera u finale Zapadne konferencije uputio javno izvinjenje Srbinu što ga je izostavio iz MVP glasanja.

"Napravio sam grešku sa svojim MVP glasanjem, izvinjavam se Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću. Ne samo da je legitimni MVP kandidat koji je zaslužio moj glas već je i jedan od najvećih svih vremena! Još jednom se izvinjavam", napisao je tada Džekson na Tviteru.

Ko zna... Možda ga je baš ta kardinalna greška koštala posla na ESPN.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track