"NJEGA SAM PRVO POZVAO - POMOGAO MI JE DA DONESEM ODLUKU" Prva izjava NBA pojačanja Partizana: Kaminski govorio o SRPSKIM KORENIMA
Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

oglasio se

"NJEGA SAM PRVO POZVAO - POMOGAO MI JE DA DONESEM ODLUKU" Prva izjava NBA pojačanja Partizana: Kaminski govorio o SRPSKIM KORENIMA

Košarka -

Novi centar Partizana Frenk Kaminski govorio je o dolasku u redove crno-belih, prijateljstvu sa Bogdanom Bogdanovićem, ali i svojim srpskim korenima.

Nekadašnji deveti pik na NBA draftu i igrač Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona, potpisao je jednogodišnji ugovor sa crno-belima.

On je za klupski sajt rekao da je svestan gde dolazi.

"Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima", rekao je Kaminski koji sa majčine strane ima i srpske korene.

"Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to", naglasio je Kaminski i osvrnuo se na igranje u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem.

"Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora", naglasio je Kaminski i poslao poruku navijačima crno-belih.

"Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima", zaključio je Kaminski.

Kaminski je rođen 4. aprila 1993. godine u Vinfildu, u državi Ilinois na i visok je 213 centimetara. Godine 2015. izabran je kao deveti pik na NBA draftu. U profesionalnoj karijeri, Frenk je do sada nastupao za četiri NBA tima: Šarlot Hornets (2015 - 2019), Finiks Sans (2019 - 2022), Atlanka Hoks (2022 - 2023) i Hjuston Rokets (2023).

Pre najjače lige na svetu, Kaminski je diplomirao na Univerzitetu u Viskonsinu koji je u njegovu čast povukao iz upotrebe dres sa brojem 44. Isti broj, Frenk će nositi i u Partizanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track