ZABIO SE AUTOM U DRVO, OSTAVIO DEVOJKU U NESVESTI I OTIŠAO KUĆI: Nesvakidašnji potez košarkaša posle saobraćajne nesreće
Foto: Printskrin/Telegram

ludak

ZABIO SE AUTOM U DRVO, OSTAVIO DEVOJKU U NESVESTI I OTIŠAO KUĆI: Nesvakidašnji potez košarkaša posle saobraćajne nesreće

Košarka -

Neverovatne scene ovog jutra dolaze iz Moskve, gde je akter saobraćajne nesreće bio jedan košarkaš.

Boris Šprigin
foto: Printskrin/Telegram

Košarkaš amaterskog tima Bizoni Boris Šprigin svojim autom Ford Mustang GT kabrioletom udario je u drvo u Podolskoj ulici u Moskvi, prenosi telegram kanal Baza. Na mestu suvozača bila je njegova devojka.

Prema rečima očevidaca, Šprigin je odmah napustio mesto udesa. Kako piše kanal Baza, pozivajući se na izvor, 33-godišnji košarkaš je „neko vreme stajao pored automobila, a zatim je pitao svoju devojku da li bi ona krenula kući peške i pošto nije dobio odgovor, otišao je peške”. Nije pozvao ni hitnu pomoć.

Kako svedoče prolaznici koji su pomogli devojci da izađe iz kola, žrtva je odmah nakon incidenta prevezena u bolnicu, s tim da je govorila nepovezano. Muškarac je zadržan u svom stanu. Kako se navodi, bio je pod dejstvom alkohola.

Kako prenosi telegram kanal Šot, protiv košarkaša su sastavljena četiri administrativna protokola: zbog vožnje u pijanom stanju, napuštanja mesta udesa, oštećenja putnih konstrukcija i upravljanja automobilom bez osiguranja. Preti mu novčane kazne u iznosu od oko 50.000 rubalja (oko 500 evra) i gubitak vozačke dozvole.

Šprigin je igrao za omladinske selekcije Trijumfa i Uniksa, ali zbog povreda nije ostvario veliku karijeru. Od 2017. špic igra u moskovskom MLBL prvenstvu. U sezoni 2022/23, Šprigin je prosečno beležio 6,6 poena, 2,4 skoka i 3,1 asistenciju u devet odigranih utakmica.

Boris Šprigin, Jelena Šprigin
foto: Printskrin/Telegram

Boris Šprigin je 2016. godine zajedno sa bivšom suprugom Jelenom postao pobednik rijalitija "Bivši na plaži" na TV kanalu Petak!

Upravo je bivša supruga Šprigina komentarisala njegov nečovečni postupak, dok on nije odgovarao na pozive novinara.

- Kakva je sad budala, ne znam. Treba da nađete tu ženu. On zapravo nije smeo da vozi taj auto - rekla je bivša žena sportiste za portal www.5-tv.ru dodavši da njen bivši muž nikada sebi nije dovoljavao da vozi auto dok je bio pojan, ali je od njihovog razvoda prošlo pet godina.

Kurir sport/Telegram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track