ZVEZDA OBJAVILA PLAN PRIPREMA: Evroligaši testiraju četu Duška Ivanovića!
Foto: Starsport

crveno- beli pale motore

ZVEZDA OBJAVILA PLAN PRIPREMA: Evroligaši testiraju četu Duška Ivanovića!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pripreme za novu sezonu zvanično počinju 25. avgusta.

Već su startovala neophodna testiranja paralelno sa lekarskim pregledima koja će trajati do 20. avgusta.

Testiranja su odradili kapiten Branko Lazić, Miloš Teodosić, Luka Mitrović, Stefan Lazarević, Adam Hanga, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Rokas Giedraitis i Ognjen Kuzmić.

Nemanja Nedović je testiranja obavio sa reprezentacijom, dok će ih plemejker Šabaz Nejpir obaviti za nekoliko dana kada bude stigao u Beograd..

Podsetimo, Dejan Davidovac, Majk Tobi, Marko Simonović i Jago Dos Santos su sa svojim nacionalnim timovima na Svetskom Prvenstvu.

Do početka sezone crveno-bele očekuju tri prijateljske utakmice i tri učešća na turnirima na Sardiniji, u Minhenu i na Kipru.

Trener Duško Ivanović neće imati na raspolaganju kompletan tim dok traje Mundobasket, nedostajaće Dejan Davidovac ( Srbija), Majk Tobi ( Slovenija), Marko Simonović ( Crna Gora) i Jago dos Santos ( Nemačka)

Ekipa Crvene zvezde odmah nakon prvog treninga uputiće se u Staru Pazovu gde će boraviti sedam dana i obaviti bazični deo priprema.

U bazi FSS Zvezda će boraviti 25-31. avgusta, a poslednjeg dana boravka odigraće i prvu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Spartaka iz Subotice.

Nakon povratka u Beograd, crveno-bele očekuju još dve trening utakmice.

Najpre 3. septembra protivnik će biti ekipa Dinamika, a samo dan kasnije na megdan crveno-belima će ekipa Borca iz Čačka.

Duško Ivanović
foto: Starsport©

Nakon toga slede i turniri na kojima će se ekipa uigravati za start sezone.

Prvi od tri, zakazan je na Sardiniji, gde će crveno-belima drušrvo praviti ekipe Armanija, Asvela i domaćina Dinamo Sasarija. Taj turnir igra se 9. i 10. septembra.

Samo šest dana kasnije, košarkaši Crvene zvezde učestvovaće na turniru u Minhenu, na kome su učešće ove sezone potvrdile i ekipe Virtusa, Albe iz Berlina i domaćin Bajern.

Konačno, pre početka sezone, sada već tradicionalno, crveno-beli učestvuju i na turniru na Kipru.

Ove godine Nikozija će osim ekipe Crvene zvezde ugostiti i ekipe Makabija. Olimpijakosa i Žalgirisa. Taj turnir će se održati 22-23. septembra.

Igrače Zvezde 26. septembra očekuju i standardne obaveze vezane za "Medijski dan" Evrolige, a prvu takmičarsku utakmicu crveno-beli će odigrati u ABA ligi protiv ekipe Igokee u Laktašima.

Premijeru pred domaćim navijačima crveno-beli će imati u "Beogradskoj Areni" protiv ekipe ASVEL-a 5. oktobra na startu Evrolige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track