POTRESI U EVROPSKOJ KOŠARCI! Litvanski klub se PRESELIO U DUBAI: Hoće li Partizan i Crvena zvezda uskoro gostovati u Emiratima?
Foto: Printscreen / Twitter / Dubai Media Office

velike promene na pomolu

POTRESI U EVROPSKOJ KOŠARCI! Litvanski klub se PRESELIO U DUBAI: Hoće li Partizan i Crvena zvezda uskoro gostovati u Emiratima?

Košarka -

Najkvalitetnija evropska košarka uskoro bi mogla da stigne i do Emirata i to nedugo posle Mundobasketa koji je završen u nedelju.

Košarkaški klub Vulvs, koji je trebalo da predstavlja Litvaniju u narednoj sezoni Evrokupa, neposredno pred nova iskušenja odlučio se za zanimljiv potez. Čelnici Vulvsa sklopili su saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te će naredne sezone mečeve u Evrokupu umesto u Litvaniji igrati u Dubaiju.

"Dubai Media Office" je podelio ovu informaciju na svom Tviter nalogu, a na sastanku su bili predsednik Vulvsa, Rimantas Kaukenas i ambasadori Kšištof i Darijuš Lavrinovič.

Inače, predsednik ove ekipe je najbogatiji čovek u Litvaniji Gediminas Ziemelis, a klub je za samo godinu dana postojanja stigao do evropskog takmičenja.

Udeo u vlasništvu kluba ima i Jonas Valančijunas, a potez da se tim za Evrokup preseli u Dubai može biti korak bliže promociji neke ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evroligi.

Paulijus Motiejunas, jedan od čelnih ljudi Evrolige, govorio je da bi takmičenje moglo da se proširi timom iz Dubaija, te ostaje da se vidi da li će u bliskoj budućnosti Partizan i Crvena zvezda gostovati u ovom gradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track