"NADAM SE DA ĆE SE VRATITI KOŠARCI" Doktor Radovanović otkrio nove informacije o zdravstvenom stanju Boriše Simanića
Foto: Dado Đilas

MUNDOBASKET 2023

"NADAM SE DA ĆE SE VRATITI KOŠARCI" Doktor Radovanović otkrio nove informacije o zdravstvenom stanju Boriše Simanića

Košarka -

Dragan Radovanović, doktor košarkaške repreznetacije Srbije, otkrio nove informacije o stanju Boriše Simanića koji je tokom Mundobasketa ostao bez jednog bubrega.

- Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo - rekao je Dragan Radovanović za N1.

Boriša Simanić, Dragan Radovanović, operacija, bubreg, mundobasket
foto: Dado Đilas, Printscreen

- Težina povrede govori o silini udarca. Bio je tu splet okolnosti – pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, o tome možemo da spekulišemo, ali udarac je bio snažan, čim je napravio ovakav problem koji se retko viđa, samo u ekstremnim situacijama. Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan - završio je doktor reprezentacije Srbije .

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track