PREBIJENI! Partizan i Zvezda "MEKANI" za Evroligu: Obradović i Ivanović moraće da "OČELIČE" svoje pulene!
Foto: Starsport

dobili batine

PREBIJENI! Partizan i Zvezda "MEKANI" za Evroligu: Obradović i Ivanović moraće da "OČELIČE" svoje pulene!

Košarka -

Fizička košarka na ivici faula ne prija večitima, što je jedan od glavnih uzroka poraza od Barselone i Monaka u Štark Areni

Popustila je Štark Arena kao retko kada, poraženi su Partizan i Crvena zvezda na domaćem terenu u istom kolu Evrolige.

Crno-bele je savladala Barselona, a samo 24 sata kasnije Monako je bio bolji od crveno-belih. Nisu pomogle ni pune tribine, žestoko navijanje skoro 40.000 navijača na te dve utakmice.

- Oni su igrali dobru utakmicu, tukli su oni nas više nego mi njih. Baš su nas tukli, e sada ćemo i mi da tučemo - slikovito je opisao uzrok neuspeha bek Partizana Aleksa Avramović.

Aleksa Avramović, KK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Dakle, jasno je da je ekipa Željka Obradovića ušla isuviše mekano u duel sa Barselonom, a slično može da se kaže i za crveno-bele. Španska ekipa je bila čvršća u duelima, posebno pod košem gde se kod domaćeg tima i te kako vidi nedostatak Matijasa Lesora, koji je prethodnih sezona bio noćna mora za većinu evroligaških centara. Frenk Kaminski je isuviše mekan, bar zasad, možda se nešto i promeni u njegovoj igri kada se potpuno prilagodi evropskoj košarci.

Crvena zvezda je propustila lepu priliku da savlada Monako, kome predviđaju siguran plasman na fajnal-for.

Crvena zvezda, Monako
foto: Starsport©

Momci trenera Duška Ivanovića nisu se direktno žalili da su "prebijeni", ali je i u ovom slučaju rival fizički dominirao, posebno kada su arbitri dozvolili igru na ivici faula. U postavi Crvene zvezde u sredu uveče jedino je Džoel Bolomboj bio maksimalno spreman za "tuču" i on generalno deluje kao igrač kojem je teško parirati čistom snagom. Naravno, Branko Lazić je jedan od najboljih bekova u Evroligi u tom segmentu, ali on nije bio u sastavu zbog povrede. Da jeste, sigurno bi dosta doprineo u defanzivi.

Večitima ostaje da iz ovih mečeva izvuku pouke, da malo "zaoštre" i u narednom periodu pokušaju da anuliraju poraze sa domaćeg parketa.

Teška gostovanja: Zvezda protiv Virtusa, Partizan na Olimpijakos

Duplo kolo Evrolige donosi i žestok ritam u kome nema mnogo vremena za trening i analizu prethodnog meča. Crvena zvezda mora brzo da preboli poraz od Monaka jer već u petak uveče ima jako teško gostovanje u Bolonji protiv Virtusa. Italijanski tim, koga sa klupe predvodi Luka Banki u poslednjih osam mečeva ima samo jedan poraz. Bivši igrač Zvezde Ognjen Dobrić prilično dobro se snašao u Virtusu.

Sa druge strane, Partizan će u četvrtak uveče takođe biti na velikom iskušenju protiv Olimpijakosa u Pireju.

Kurir sport / Predrag Gajić

BONUS VIDEO:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track