DELIJE GLEDAJU I NE VERUJU! Zvezda i dalje čeka na PRVU POBEDU protiv Partizana ove sezone i to u - SVIM SPORTOVIMA!
Foto: Starsport

zabrinutost

DELIJE GLEDAJU I NE VERUJU! Zvezda i dalje čeka na PRVU POBEDU protiv Partizana ove sezone i to u - SVIM SPORTOVIMA!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 20 sati u "Areni" igraju novi "večiti derbi", ovoga puta u okviru ABA lige. Crno-beli su bili bolji pre tri dana kada su na istom mestu savladali crveno-bele u Evroligi (88:86).

Pred novi derbi ljutih rivala bavili smo se ko je bio uspešniji u međusobnim duelima u svim sportovima.

Crvena Zvezda, Partizan
foto: Nenad Kostić

S obzirom na to da je odigrano samo dva derbija, nije bilo mnogo materijala za analizu, ali i u ta dva međusobna duela stvar je jasna. "Parni Valjak" je pobedio u oba duela, a odigran je derbi u rukometu i pomenuti u košarci.

Rukometni duel odigran je početkom oktobra, a crno beli su savladali crveno-bele (31:27) i to potpuno zasluženo. Od samog početka je klub iz Humske diktirao tempo i nije bilo nikakve drame.

Drame je bilo u košarkaškom derbiju koji je već tradiocionalno spektakl koji privlači mnogo veći broj ljudi i od kapaciteta najveće dvorane na Balkanu. Izabranici Željka Obradovića su poveli na početku, uzvratili su crveno-beli u drugom poluvremenu i tada je delovala da će pobeda otići na Mali Kalemegdan, ali se onda pojavio neverovatni Aleksa Avramović koji je odigrao nestvarnu završnicu i trasirao put ka pobedi svom timu.

Crvena Zvezda, Partizan
foto: Nenad Kostić

Do sada je trebalo da bude odigran i derbi u fudbalu, ali on je odložen za 6.decembar usled nemilih događaja na Kosovu i Metohiji i Dana žalosti koji je proglašen na dan kada je utakmica trebalo da se odigra.

Dakle, crno-beli za sada vode u međusobnim duelima 2:0, a da li navijači Zvezde treba da budu zabrinuti videćemo nakon večerašnjeg duela koji je jako bitan za obe ekipe, jer su i jedni i drugi istakli da im je ABA liga priorietet.

Šta vi mislite, da li će Crvena zvezda prekinuti mini seriju Partizana u međusobnim duelima u večerašnjem meču ABA lige?

Kurir Sport

BONUS VIDEO:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track