MARININE LAVICE KREĆU PUT SKOPLJA: Košarkašice Srbije u nedelju igraju protiv Severne Makedonije
Foto: MN Press

KOŠARKAŠICE

MARININE LAVICE KREĆU PUT SKOPLJA: Košarkašice Srbije u nedelju igraju protiv Severne Makedonije

Košarka -

Srpska košarkašica Aleksandra Katanić rekla je da njena ekipa ne sme da se opusti posle ubedljive pobede protiv Ukrajine na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, već da mora u dobrom ritmu da nastavi i protiv Severne Makedonije.

"Posle velike razlike na utakmici sa Ukrajinom, ne smemo se opuštati, već nastaviti u dobrom ritmu i protiv Sevene Makedonije. Veoma bitna utakmica za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo i zato moramo biti maksimalno fokusirane i spremne", rekla je Katanić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Sigurna sam da nam želja i energija neće nedostajati i ukoliko ispoštujemo šta selektorka bude tražila od nas, nećemo imati problema", dodala je ona.

Posle ubedljive pobede protiv Ukrajine u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2025, reprezentacija Srbije kreće put Skoplja, gde će u nedelju od 18.00 u SRC "Кale" odigrati duel protiv Severne Makedonije.

Srbija, košarkašice, Katarina Knežević, Dajana Butulija, Nevena Rosić
foto: Fiba

U Severnu Makedoniju je krenulo 14 igračica: Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Dunja Zečević, Maša Janković, Aleksandra Кatanić, Кatarina Кnežević, Tina Кrajišnik, Marta Mitrović, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Jovana Spasovski i Dragana Stanković.

"Uzbuđena sam što ću protiv Severne Makedonije igrati još jednu utakmicu za Srbiju. Prethodni meč je bio dobar za nas i gledamo da to prenesemo na sledeću utakmicu. Imamo timske ciljeve za svaki meč i moraćemo da igramo zajedno svih 40 minuta da bismo pobedile. Imamo plan igre i tačno znamo šta treba da uradimo", rekla je Anđela Dugalić.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala.

U prvom kolu Srbija je pobedila Ukrajinu sa 82:40, dok je Portugal bio bolji od Severne Makedonije sa 65:52. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. ;Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track