"SUDIJE SU POGREŠILE" - ABA liga se oglasila nakon sporne odluke na meču Partizan - Igokea i priznala VELIKI PROPUST!
Foto: Printscreen

saopštenje

"SUDIJE SU POGREŠILE" - ABA liga se oglasila nakon sporne odluke na meču Partizan - Igokea i priznala VELIKI PROPUST!

Košarka -

Regionalna ABA liga izdala je saopštenje povodom sporne situacije koja se desila na meču 7. kola između Partizana i Igokee.

Crno-beli su izgubili u Beogradu pred nešto više od 7.500 navijača, a jedna situacija sa tog meča izazvala je burne reakcije.

Zek Ledej je bio najbolji pojedinac u ekipi Željka Obradovića u nedelju uveče. Meč je završio sa 16 poena, četiri skoka i indeksom korisnosti od 21. Međutim, senku na dobru partiju bacio je u samoj završnici kada je nesportski faulirao Nikolu Tanaskovića.

Pri rezultatu 82:85 za Igokeu na dva minuta i 20 sekundi do kraja utakmice, košarkaš Igokee je prvim korakom napravio prednost nad Ledejom, a zatim je krenuo prema košu.

Imao je otvoren put, krenuo je na zakucavanje, a onda dobio jak udarac.

Ledej je Tanaskovića udario sa leđa u potiljak, ali i u lice. Situacija je mogla da se završi i lošije, s obzirom na to da je košarkaš Igokee bio u vazduhu u trenutku udarca.

Miloš Koljenšić, Josip Radojković i Luka Kardum odlučili su da pri ovom faulu nije bilo razloga za ozbiljniju kaznu - i pogrešili!

ABA liga je povodom ove situacije izdala i saopštenje.

"Sudijska komisija ABA lige oglašava se zbog situacije sa meča Partizan - Igokea u 7. kolu, koja se desila na 02:20 minuta pre kraja četvrtog perioda, kada su sudije i pored video provere, dodelile ličnu grešku Zeku Ledeju. To nije bila ispravna odluka. Igrač Partizan sa brojm dva Zek Ledej trebalo je da dobije nesportsku ličnu grešku u skladu sa pravilima igre, stav 37.1.1, član 2 koji nalaže da se sudi nesportska za prekomeran, jak kontakt koji je igrač napravio u pokušaju da dohvati loptu ili protivnika".

Kurir sport

00:14

Grobari u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track