OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SMAILAGIĆ I KOPRIVICA NISU U TIMU: Ove sedmice su se desila dva slučaja...
Foto: Nenad Kostić

Problemi se nižu

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SMAILAGIĆ I KOPRIVICA NISU U TIMU: Ove sedmice su se desila dva slučaja...

Košarka -

Trener Partizana Željko Obradović otkrio je po završetku utakmice protiv Albe zašto u timu nije bilo centarskog tandema Alen Smailagić - Balša Koprivica.

Crno-beli su u meču 9. kola slavili protiv nemačkog tima i upisali četvrtu pobedu u Evroligi.

- Problem je što su se u ovoj sedmici desila dva slučaja. Balša nije mogao da putuje sa nama u Minhen. I dalje je van tima, ne trenira. Smailagić je imao probleme pred utakmicu u Minhenu, hteo je da pomogne timu i pomogao koliko je mogao. Došao je ovde, nije bio sposoban da trenira. Jutros se probudio, imao je povraćanje i temperaturu. U kom sastavu ćemo da putujemo u nedelju u Ljubljanu, ja nemam pojma - rekao je Željko Obradović.

Obradović je svestan da ne mogu svi igrači da budu na visini zadatka u svakoj utakmici.

– Nije normalno da budu stalno na visini, ali ni na nizini, ako tako mogu da kažem. Ovo je stvar koncentracije. Moje reakcije su tu da pomognu i pojedincu i timu, ako to izgleda kao ljutnja – moguće. Nije problem ako neko promaši šut, ali je problem da primimo dve trojke u tranziciji u prvom poluvremenu, a da imamo tri timska faula. U drugom poluvremenu je bilo bolje jer smo imali bolji protok lopte. Alba zna kako igra, uvek su opasni, koliko god zasad imaju trijumf. Uspeli smo da kontrolišemo utakmicu u druge dve četvrtine.

Na kraju, prokomentarisao je i najnovije pojačanje Bruna Kabokla.

– Solidno se uklopio, prilično dobro. Pokušavamo da mu pomognemo oko taktike u napadu, u odbrani, ali dobro. Odličan je momak, prihvaliti su ga u timu. Pomogao nam je i tek će.

Partizan u ponedeljak gostuje Olimpiji u ABA ligi, a zatim putuje u Istanbul gde u petak gostuje Efesu u Evroligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track