JOKIĆEV TRIPL-DABL NEDOVOLJAN ZA POBEDU: Srbinu ponovo zbog sudija PAO MRAK NA OČI! Ameri bruje o njegovom potezu u NALETU BESA!
Foto: Printscreen

nba

JOKIĆEV TRIPL-DABL NEDOVOLJAN ZA POBEDU: Srbinu ponovo zbog sudija PAO MRAK NA OČI! Ameri bruje o njegovom potezu u NALETU BESA!

Košarka -

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od ekipe Orlando Medžika 124:119 uprkos sjajnoj partiji srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Srbin je meč završio sa novim tripl-dablom, ubacio je 30 poena, zabeležio 13 skokova i 12 asistencija, međutim, njegova odlična partija ostala je u senci incidenta koji se dogodio u finišu meča.

Još jednom smo se uverili da najbolji igrač lige nema ni trunku respekta i protekcije kod američkih sudija. Jokić je najveća enigma za odbrane protivnika i njegovi čuvari često koriste prekomernu silu kako bi ga zaustavili, međutim, često se dešava da sudije ne sviraju ličnu ni nakon očiglednih faulova nad Srbinom. Nikola je tako na utakmici protiv Orlanda izgubio živce jer sudije nisu sankcionisale ponašanje protivničkih košarkaša.

Na nešto više od četiri minuta pre kraja utakmice, pri rezultatu 108:108, Nikola Jokić se našao pod košem, u jednom trenutku okružen čak četvoricom protivničkih igrača. Pokušao je da položi loptu na tablu u kontaktu, nije uspeo, usledila je borba za loptu u kojoj se Srbin našao okružen Džejlenom Sagsom, Gogom Bitadzeom i Kolom Entonijem koji je u toj situaciji, skočio s leđa na Jokića i tom prilikom ga oborio na parket. Orlandovi košarkaši otišli su u brz napad, dok je Jokić ušao u konflikt sa Sagsom koji je očigledno imao nameru da isprovocira Nikolu. Jokić je izgubio živce i udario ga, a sudije su ga upozorile na ponašanje.

Od tog momenta Orlando je potpuno preuzeo inicijativu i na kraju slavio.

Somborac je bio najefikasniji akter meča, ali njegova sjajna partija nije bila dovoljna za pobedu.

Pratio ga je Majkl Porter Junior sa 25 poena, dok je Gordon ubacio 15 poena i zabeležio 10 skokova.

Najzaslužniji za pobedu Orlanda bio je Franc Vagner sa 27 poena, Bankero je dodao 23, a Kol Entoni 20 poena.

Nagetsi sada imaju skor 10-5 i nalaze se na trećem mestu na Zapadu, iza prvoplasirane Minesote i Oklahome koja zauzima drugo mesto na tabeli.. Zanimljivo, Medžik ima isti skor 10-5 i takođe zauzima treće mesto na tabeli Istočne konferencije.

Kurir sport

00:38

Nikola Jokić lumpuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track