KRATKO I JASNO! Zvezdin trener sa SAMO TRI REČI odgovorio na pitanje o Mirotiću i najavio mogući povratak Amerikanca na teren!
Foto: Starsport

EVROLIGA

KRATKO I JASNO! Zvezdin trener sa SAMO TRI REČI odgovorio na pitanje o Mirotiću i najavio mogući povratak Amerikanca na teren!

Košarka -

Crvena zvezda će u petak od 20:30 imati priliku da poboljša svoj učinak u Evroligi na meču sa Olimpijom iz Milana, a trener crveno-belih Janis Sferopulos je istakao da rival u "Arenu" stiže u naletu dobre forme.

- Igramo protiv tima koji u poslednje vreme igra sve bolje. Imaju dve pobede u poslednje tri utakmice i naravno imaju kvalitet i iskustvo kako da igraju ovakve utakmice. Sa naše strane želimo da se držimo plana, da stavimo akcenat na slabe strane njihove igre ofanzivno i defanzivno. Samo moramo da igramo pametno kako bi ovaj plan napao sve njihove slabosti - rekao je Sferopulos.

Bilo je mnogo problema sa povredama u prethodnom periodu za crveno-bele pa je tako u prethodnim utakmicama ekipa bila bez Šabaza Nejpira, Branka Lazića i Adama Hange. Moguće je da će se jedan od njih vratiti na teren.

- Šabaz trenirati sa maskom, proverićemo ga i u petak ujutru. Odlučićemo u poslednjim momentima da li će biti na utakmici ili ne. Što se ostalih tiče oni su van tima - otkrio je trener Crvene zvezde.

Kada je upitan kako će njegov tim čuvati Nikolu Mirotića rekao je samo tri reči: Videćete na terenu!

Nikola Mirotić
foto: Fabrizio Carabelli / Zuma Press / Profimedia

ada sledi period u kome neće mnogo putovati crveno-beli tim jer će igrati na svom terenu u tri od četiri naredna meča. Podrška publike biće ključna za ekipu.

- Mnogo računamo na naše navijače i na podršku naše velike publike. Domaći teren nam je kao tvrđava i želimo da ta tvrđava bude stalno na našoj strani. Želimo da navijaju za nas i da nam pomognu kao naš šesti igrač da to iskoristimo i da pobedimo na što više mečeva. Posle četiri utakmice u jednoj nedelji sada smo imali malo vremena da se odmorimo, da postavimo neke nove stvari jer i dalje ofanzivno i defanzivno slažemo neke stvari. Moramo da se poboljšamo i bilo je od pomoći što smo radili na nekim detaljima u igri", rekao je Sferopulos i dodao: "Naravno da svi timovi žele da kontrolišu ritam utakmice i da kontrolišu skok. Mnogo će nam pomoći ako ne dozvolimo poene iz kontri - završio je Sferopulos.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track