"MORA NEKAD DA SE PRESEČE" Čović konačno objasnio zbog čega je otišao Duško Ivanović: Nema nikakve veze sa Bjelicom, Teodosićem...
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

kkcz

"MORA NEKAD DA SE PRESEČE" Čović konačno objasnio zbog čega je otišao Duško Ivanović: Nema nikakve veze sa Bjelicom, Teodosićem...

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda na početku nove sezone raskinuo je saradnju sa Duškom Ivanovićem, a taj potez izazvao je lavinu komentara u sportskoj javnosti u Srbiji.

Gotovo svi su imali stav oko promene trenera u Zvezdi, a sada se i Nebojša Čović oglasio oko dešavanja u klubu, odnosno o dolasku Janisa Sferopulosa na mesto šefa stručnog štaba.

Gostujući u podkastu "Miljanov korner", Nebojša Čović je u superlativima govorio o Ivanoviću, njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetima, uz napomenu da se nije mešao u sastavljanje tima za novu sezonu.

Duško Ivanović
foto: Starsport©

Po rečima predsednika Crvene zvezde on je insistirao samo na jednom igraču - još u prvom mandatu Dejana Radonjića!

"Duško je jedan od najboljih trenera koji su radili u Crvenoj zvezdi. Ne samo kao trener, već i čovek svojim ponašanjem. Želim mu uspeha u Baskoniji, ponavljaju se sada neke stvari koje su se desile kod nas kada je on došao, kada smo u Evroligi imali 6-0 skor. Čovek jako dobro poznaje košarku, ali kao predsednik kluba nisam tu samo da bih donosio lepe i slatke odluke, mora ponekad i da se preseče", zastao je Čović na trenutak i nastavio: "O njegovom odlasku se mnogo spekulisalo u javnosti. Nema apsolutno nikakve veze sa Bjelicom, Teodosićem ili bilo kojim drugim igračem, niti mu je bilo koji igrač nametnut. Jedini igrač na kojem sam insistirao ja jeste bio Sofoklis Skorcanitis. U našim životima imate modele duboke države, ali plitke pameti, jako zanimljivo. Platili smo tu grešku. Radonjić nije bio za njega, mi smo hteli da on dođe. Sećate se i kako je dočekan..."

Duško Ivanović
foto: Starsport©

Nebojša Čović je tokom ovog gostovanja istakao da je došlo do zasićenja, ali ne kod njega jer bi mogao 100 godina da radi sa trenerom kakav je Duško Ivanović. Problem je bio što treneru i ekipi nije prijalo kako su stvari funkcionisale!

"U Ivanovićevom slučaju došlo je do zasićenja, ali ne sa nama, ne sa mnom jer bih sa Duškom mogao da radim 100 godina. Koliko poznaje košarku, koliko je obrazovan, a imamo sada sve više trenera koji nisu naročito obrazovani. Jednostavno, videlo se da stvari ne funkcionišu najbolje, da ne prija njemu, ekipi, igračima... Da smo ušli u dodatni rizik ne znam kako bi bilo. Povučen je taj potez, koji je više bio posledica rezultata i nekih naših ponavljanja. Ponavljalo se nešto što se događalo i prošle godine, konkretno protiv Žalgirisa, iste su se stvari dešavale u ovoj i prošlosezonskoj utakmici, način kako su izgubljena oba meča... Preduzeli smo tu meru, sada verujem da se ekipa promenila nabolje", istakao je Nebojša Čović.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track