JOKIĆ IZLUDEO NURKIĆA I DURENTA "Bosanska zver" je odigrala utakmicu sezone, ali džaba - NE MOŽE SE SILOM protiv somborske MAGIJE
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

POBEDA DENVERA

JOKIĆ IZLUDEO NURKIĆA I DURENTA "Bosanska zver" je odigrala utakmicu sezone, ali džaba - NE MOŽE SE SILOM protiv somborske MAGIJE

Košarka -

Košarkaši Denvera savladali su na teškom gostovanju ekipu Finiksa rezultatom 119:111, uz još jednu sjajnu partiju srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Nikola je meč završio sa dabl-dabl učinkom. Poenterski, nije bio na svom prepoznatljivom nivou, ali je maestralno razigravao saigrače na ovom meču. Ubacio je 21 poen, zabeležio čak 15 asistencija, što mu je drugi najbolji učinak ove sezone, i upisao pet skokova.

Sjajnu podršku na ovom meču imao je od raspoloženog Redžija Džeksona koji je ubacio 20 poena. Dvocifren učinak imala su još četvorica igrača - Porter je dodao 19, Koldvel-Poup i Holidej po 15, a Kordero 11 poena.

Domaćinu nisu pomogla ni sjajna izdanja Jusufa Nurkića i Kevina Durenta, koji su bili ubedljivo najefikasniji akteri ovog meča. Silno motivisani reprezentativac Bosne odigrao je utakmicu sezone - ubacio je čak 31 poen, dok je iskusni Kevin Durent, koji je na ovom meču postao 10. najbolji strelac u istoriji NBA lige, meč završio sa 30 postignutih poena i 11 asistencija.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver je sjajno otvorio utakmicu, već u prvoj četvrtini došao je do dvocifrene prednosti, međutim, u finišu poluvremena Finiks pravi veliku seriju i na odmor odlazi sa jednocifrenim minusom (70:63). Već tada je bilo jasno da ćemo do kraja susreta gledati uzbudljivu borbu.

Ozbiljno je domaćin pretio u finišu treće i početkom četvrte deonice, imao rezultatski priključak, ali Jokić i družina nisu dozvolili potpuni preokret. U samom finišu Nikola je uzeo stvari u svoje ruke, preuzeo inicijativu i obezbedio trijumf svom timu.

Kurir sport/J.M.

00:38

Nikola Jokić lumpuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track