BOGDANOVIĆEVIH 17 POENA ZA POLUVREME! Kapiten Srbije DOMINIRAO, pa stao - Atlanta ostala bez iznenađenja
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

BOGDANOVIĆEVIH 17 POENA ZA POLUVREME! Kapiten Srbije DOMINIRAO, pa stao - Atlanta ostala bez iznenađenja

Košarka -

Bogdan Bogdanović odigrao je impresivno poluvreme na terenu favorita, a potom nije uspeo da sa saigračima napravi iznenađenje pred meč protiv Denvera.

Atlanta Houksi izgubili su na gostovanju Filadelfiji 114:125, a srpski as Bogdan Bogdanović postigao je za gostujući tim 20 poena za čak 39 minuta na terenu, od čega 17 do poluvremena.

Igrao je kapiten reprezentacije najviše u timu Atlante, "rešetao" je trojke u prvom delu meča, a u drugom nije bio tako precizan, pa je završio meč sa šutem 3/11 sa distance.

Bogdanović je pogodio bar po dve trojke u poslednjih 16 NBA nastupa, što je trenutno najduži takav niz u ligi. U takvoj formi, on dočekuje uzdrmani Denver i Nikolu Jokića, koji će u utorak gostovati u "Stejt Farm areni" u Atlanti posle dva meča u kojima su Nagetsi izgubili, a dvostruki MVP šutirao 18/58.

Denver će u pripremi meča u utorak morati da obrati pažnju i na krilnog košarkaša Atlante Deandrea Hantera, koji je bio najbolji strelac Houksa sa 24 poena (4/7 za tri), dok su Bogdanović i Dižonte Marej ubacili po 20. Najbolji igrač Atlante Trej Jang razboleo se i nije bio sa ekipom u Filadelfiji, ali se očekuje da bude spreman za meč protiv šampiona.

Na drugoj strani, Filadelfiju je do skora 14-7 i predvodio fenomenalni Žoel Embid, koji je ubacio čak 38 poena, uz 50 odsto pogođenih šuteva iz igre (12/24) i uz 14 skokova. Veliku podršku pružio mu je plejmejker Tajris Maksi, sa 30 poena (4/8 za tri poena) i sedam asistencija.

Siksersi su sa skorom 14-7 posle ovog meča četvrtoplasirani na tabeli Istoka, iza Bostona (16-5), Orlanda i Milvokija (po 15-7), dok je Atlanta 10. na tabeli, sa učinkom 9-12.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

01:48

Bogdan Bogdanović posle finala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track