KOSTAS SLUKAS PROGLAŠEN ZA MVP 14. KOLA EVROLIGE: Košarkaš Panatinaikosa srušio Asvel i dokopao se priznanja
Foto: Printscreen

EVROLIGA

KOSTAS SLUKAS PROGLAŠEN ZA MVP 14. KOLA EVROLIGE: Košarkaš Panatinaikosa srušio Asvel i dokopao se priznanja

Košarka -

Košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 14. kola Evrolige.

Panatinaikos je u gostima slavio protiv Asvela sa 89:81, a jedan od najzaslužijih za taj trijumf bio je upravo Slukas.

On je meč završio sa 18 poena, rekordnih 12 asistencija, pet skokova i jednom ukradenom loptom što mu je donelo indeks korisnosti 29. Ovo je njegova treća nagrada za MVP-ija kola Evrolige u karijeri.

Uprkos tome što je imao najbolji indeks u ovom kolu - 38 - Kinan Evans nije uspeo da spreči poraz svog Žalgirisa od Partizana (93:85). Evans je ubacio 33 poena, uz četiri asistencije, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Treći po učinku bio je igrač Partizana Pi Džej Doužer sa indeksom 27, pošto je u pobedi crno-belih u Kaunasu upisao 16 poena, sedam skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Listu najboljih u 14. kolu Evrolige zaokružuju Bonzi Kolson iz Makabija, Darijus Tompson iz Efesa i Čima Moneke iz Baskonije sa 26 indeksnih poena.

Kolson je zabeležio 19 poena, sedam skokova i dve asistencije u pobedi nad Efesom (95:86), dok je Tompson imao 22 poena, sedam asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Moneke je sakupio 16 poena, osam skokova i dve asistencije u porazu njegovog tima od Virtusa (81:91).

(Beta)

00:10

Evroliga traži slobodu za Kamapaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track