ONA JE NOVA DONČIĆEVA GAZDARICA: Peta najbogatija žena sveta voli Trampa! Kocka joj je u krvi, a teška je 32 milijarde dolara!
Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

VLASNICA DALASA

ONA JE NOVA DONČIĆEVA GAZDARICA: Peta najbogatija žena sveta voli Trampa! Kocka joj je u krvi, a teška je 32 milijarde dolara!

Košarka -

NBA liga objavila je da je odobrila prodaju Dalas Maveriksa porodicama Adelson i Dumont.

Oni će imati 73 odsto udela, dok će dosadašnji većinski vlasnik Mark Kuban zadržati 27 odsto manjinskog dela.

Nova većinska vlasnica kluba biće 78-godišnja Mirjam Adelson. Ona je, prema Forbsu, peta najbogatija žena na svetu, a njena vrednost se procenjuje na 32,3 milijarde dolara. Udovica je Šeldona Adelsona, osnivača i izvršnog direktora Las Vegas Sands korporacije, najvećeg svetskog operatera kazina. Šeldon je preminuo 2021. u 87. godini.

Mirjam je posle smrti muža preuzela većinsku kontrolu u korporaciji, a u utorak je podnela papire za prodaju 2 milijarde dolara vrednosti akcija kompanije za "finansiranje kupovine većinskog udela u profesionalnoj sportskoj franšizi".

Mirjam, devojačko Farbštajn, je rođena u Tel Avivu, u Izraelu, od roditelja Jevreja koji su pobegli iz Poljske 1930-tih.

Diplomirala je mikrobiologiju i genetiku na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu i doktorirala na Medicinskom fakultetu na Saklar univerzitetu u Tel Avivu.

Bila je u braku sa Arijelom Okshornom, sa kojim ima dve ćerke, a od koga se razvela 1980. godine.

Nakon što se preselila u Ameriku, počela je da studira lečenje zavisnosti od heroina na Univerzitetu Rokfeler u Njujorku. Tu je upoznala i počela da se zabavlja sa Šeldonom Adelsonom 1988. godine. Tri godine kasnije su se venčali.

Iz drugog braka ima dva sina.

Politički je angažovana i pristalica je republikanske stranke. Njen muž i ona su 2020. su bogato donirali predsedničku kampanju Donalda Trampa.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track