POBEDILI SMO EVROLIGAŠKI TIM - TO SE RAČUNA! Dragić i Blažić oduševljeni velikom pobedom nad Zvezdom!
Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

ABA LIGA

POBEDILI SMO EVROLIGAŠKI TIM - TO SE RAČUNA! Dragić i Blažić oduševljeni velikom pobedom nad Zvezdom!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Cedevita Olimpije rezultatom 96:86 u derbi meču 15. kola ABA lige.

Dva ponajbolja igrača Ljubljančana Zoran Dragić i Jaka Blažić bili su logično oduševljeni ovakvim ishodom.

"Danas smo pokazali kako se igra za Cedevitu Olimpiju. I pored četiri meseca pauze, dao sam sve od sebe, kao i moji saigrači. Pokazali smo kako moramo da se borimo na terenu, kako da igramo odbranu jedni za druge. U prvom poluvremenu smo Crvenu zvezdu ograničili na vrlo malo poena. Tačno je da su umorni, pre dva dana su igrali meč Evrolige, ali smo ipak morali da se dokazujemo. Pobedili smo evroligaški tim i to je ono što se računa", rekao je Dragić posle meča.

Kapiten Cedevita Olimpija Jaka Blažič bio je ponosan na svoje saigrače zbog načina na koji su igrali protiv crveno-belih.

"Velika pobeda za nas. Posle promene trenera, svi smo doživeli šok terapiju. Već na treninzima se video drugačiji pristup, a tako je bilo i na samom meču. Pohvalio bih našu odbranu. Pokazali smo mnogo agresivnosti i energije koja je neophodna u ovakvim utakmicama. Znamo da je Zvezda bila umorna posle dve evroligaške utakmice, što smo mi iskoristili. U završnici nismo dozvolili da prevlada stres, što je bilo veoma važno, s obzirom da Zvezda ima iskusne igrače. Na kraju zaslužena pobeda u Tivoliju, koja nam uvek daje krila. Uvek je lepo igrati ovde", rekao je Blažič.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track